O njegovom rekordu bruji Bundes liga - 9 stvari koje možda niste znali o napadaču Dortmunda!

Dok se svi fokusiraju na podvige Levandovskog, Obamejang nastavlja da rešeta mreže na svakoj utakmici

  • 0

Pjer Emerik Obamejang igra svoj najbolji fudbal u životu, na početku ove sezone. Dok su ljubitelji fudbala bili zadivljeni neverovatnim podvigom Roberta Levandovskog, koji je protiv Volvsburga zatresao mrežu 5 puta u samo 9 minuta, harizmatični Gabonac postavio je rekord u Bundesligi.

Obamejang je bio strelac u svakoj prvenstvenoj utakmici koju je Borusija iz Dortmunda igrala od početka prvenstva.

>>> Koje je sve rekorde srušio Levandovski sa 5 u 9?

Do sada je postigao 9 golova u 7 odigranih kola što ga stavlja na 2. mestu liste strelaca u nemačkoj Bundesligi odmah iza Levandovskog koji ima 10. Međutim, Obamejang je na tih 9 dodao i 1 u kupu i 3 u Evropi.

Sa 13 pogodaka nalazi se na vrhu evropske liste strelaca ispred Poljaka koji ima 11 i Adurica koji je postigao 9. Zanimljivo je da se Kristijano Ronaldo nalazi na 8. mestu sa isto toliko golova, a Mesi na 10. sa 6.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pored sjajnog fudbalskog umeća koje poseduje, Obamejangov privatni život je pun mnogih zanimljivosti.

* Obamejang je poznat po velikoj brzini što mu omogućava da igra i krilnog igrača i napadača. Uspeo je da pretrči 30 metara za 3,7 sekundi i kaže da bi mogao da pobedi svetskog rekordera Juseina Bolta.

* U novembru 2013. godine nije učestvovao u kvalifikacionoj utakmici Gabona protiv Angole jer je Borusija kasno prijavila dozvolu. Međutim, u jednom intervjuu nakon toga Obamejang je priznao da je jedan od razloga njegovog neigranja bio i strah od Ebole koja je tada harala Afrikom. Ako je Gaboncima za neku utehu rekao je da će pomoći svojoj ekipi ako uspe da se kvalifikuje.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

* Dok je nastupao za francuski Sent Etjen u 2012. godini, protiv Liona je igrao u kopačkama koje su bile ukrašene Svarovski dijamantima. Njegovo ime, broj dresa, grb kluba i boje bile su uklesane u kopačke vredne 2500 evra.

* Naširoko je poznat i po svom slavlju. Svet će ga definitivno upamtiti po proslavama prilikom kojih se maskirao u superheroje.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

* Kada ga je 2013. godine Borusija dovela iz Francuske, postao je prvi Gabonac u istoriji koji je zaigrao u nemačkoj Bundesligi. U svom prvom meču za žuto-crne postigao je het-trik protiv Augsburga.

* Takođe je prvi i jedini Gabonac koji je ikada dao gol na Olimpijskim igrama. Bilo je to na prvom meču njegove reprezentacije u Londonu 2012. godine protiv Švajcarske.

* Jedan od razloga svog velikog napretka nakon prve sezone u Borusiji je poznavanje jezika. Po sopstvenom priznanju igru je poboljšao kada je počeo u potpunosti da razume instrukcije trenera Klopa.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

* Dolazi iz fudbalske porodice. Njegov otac je bio internacionalac i profesionalno je igrao fudbal u francuskoj ekipi Stade Lavaloa. Po završetku fudbalske karijere bio je i skaut u Milanu. Oba njegova starija brata su igrala u mlađim selekcijama Milana.

* Iako privlači pažnju svojim izgledom, ponašanjem i slavljem, Obamejang je po sopstvenom priznanju veoma sramežljiv.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA