JAVNOST OČARANA - Armenulić za Telegraf: Hemija Jelene i Ane pobeđuje Čehinje (VIDEO)

  • 0

Srbija neće igrati podređenu ulogu u finalu FED kupa (3. i 4. novembar) u Češkoj, jer posle fenomenalne partije srpskih teniserki u Moskvi šanse za osvajanje trofeja su podjednake, tvrdi Radmilo Armenulić za Telegraf.rs.

- U Češkoj će se ići na pobedu. Čehinje možda jesu favoriti, ali ta uloga zna da stvori pritisak. Safarova je slabija igračica od Kvitove, pa prema tome nismo bez šansi - kaže Radnilo Armenulić.

Posle polufinala, srpskoj javnosti posebno godi što je Rusija pobeđena na njenom terenu, gde su Jelena Janković i Ana Ivanović pokazale zajedničku snagu i negirale spekulacije da kada su zajedno stvaraju tenzije u nacionalnom timu. Jeste Srbija slavila, ali je trijumf u Moskvi zasluga dve najbolje srpske tenisrke.

- Dobra atmosfera koju su svi mogli da vide među teniserkama u Moskvi. To zajedničko slikanje posle meča, skakanje i radost njih dve posle trijumfa dovoljno govori - ističe iskusni stručnjak.

Pre samo pet godina, Srbija je u Bugarskoj igrala "treću ligu" svetskog reprezentativnog tenisa, tačnije turnir Evroafričke zone. Bili smo u istom košu sa selekcijama poput Estonije ili Slovenije. Tek 2008. ušli smo u Svetsku grupu broj dva pobedom nad Hrvaticama, a konačno smo do elitne Svetske grupe stigli 2009. godine pobedom nad Španijom.

- Veliki je ovo rezultat. Ruskinje su 4 puta osvajale FED kup. To što nije igrala Šarapova nije neki alibi, jer ona često izostaje sa reprezentativnih skupova. Posebno sam ponosam na Jeleninu igru u oba meča, ali i Aninu drugog dana, jer se vratila posle neprijatne situacije.

Da li je pred finalni susret važan podatak da i Ana i Jelena pred kraj godine igraju možda i najbolje tokom sezone?

- Rekao bih pre da se dobre igre za reprezentaciju odražavaju na singl turnire igračica - zaključuje Armenulić.

(S. Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA