Murinjo dovodi golmana koji je pre 9 godina dao gol Partizanu (VIDEO)

Iako nije branio godinu dana u profesionalnoj ligi, Marko Amelija je dobio poziv Čelsija

  • 1

Čelsi je ove sezone očajno počeo odbranu titule, a kao so na ranu stigla je i povreda Tiba Kurtoe koji će odsustvovati sa terena do januara.

Begović solidno odrađuje posao među stativama, ali Žozea murinja brine šta će biti ukoliko se reprezentaivac Bosne i Hercegovine slučajno povredi ili ''popije'' suspenziju.

Upravo zbog toga Portugalac je poslao poziv Marku Ameliji da najpre dođe na jednomesečnu probu pre eventualnog potpisa ugovora. Pravila neće biti prekršena jer je Amelija slobodan igrač. Tačnije, poslednju profesionalnu utakmicu branio je na kraju prošle sezone za Milan.

Foto: AP Foto: AP

Od tada je igrao za amaterski tim Roka Priora, kao i za Peruđu za koju je upisao jedan nastup. Ali, i Peruđa je drugoligaš. Pored njegovog imena novinari na Ostrvu su pominjali i Heltona iz Porta.

- Helton ima ugovor sa Portom i biće slobodan tek u januaru. Nama je potreban golman sada, a ne u januaru. Tada će se i Kurtoa vratiti - rekao je Murinjo na konferenciji za novinare.

Iako ima 33 godine, Amelija ne spada u kategoriju veterana pre svega zato što su to odlične godine za golmana. Karijeru je počeo u Livornu, a bio je član reprezentacije Italije koja je 2006. postala svetski prvak u Nemačkoj.

Takođe, Amelija je poznat i po tome što je 2006. godine dao gol Partizanu u okviru Lige Evrope. Igrao se 86. minut kada je savladao Ivicu Kralja u Humskoj (1:1).

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duki

    29. septembar 2015 | 18:30

    A poznat je i po tome što mu je Deki Stanković dao gol sa 50 metara u dresu Intera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA