Srbija pomaže Kini u razvoju fudbala, moguća utakmica u novembru!

Održan sastanak između kineskog ambasadora i predstavnika FSS

  • 5

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da Srbija dosadašnju saradnju sa Narodnom Republikom Kinom želi još više da unapredi.

Karadžić je s najbližim saradnicima, potpredsednicima FSS Ivanom Ćurkovićem i Slavišom Kokezom, ugostio kineskog ambasadora u Beogradu, Li Mančanga.

- Imali smo izuzetnu čast da nas je posetio ambasador NR Kine, koji je tražio prijem. Imali smo sjajan razgovor, koji u naredmom periodu treba da proširimo. Poznato je da mnogo naših igrača i trenera rade u Kini, želimo da dosadašnju saradnju još više unapredimo. Razgovarali smo i o tome da li gospodin Li može da ugovori prijateljsku utakmicu u novembru sa Kinom, sa kojom se Srbija još nije sastala otkako je postala samostalna država - rekao je Karadžić za sajt nacionalnog saveza.

Prvi čovek srpskog fudbala pozvao je kineskog ambasadora da uskoro s najbližim saradnicima poseti Sportski centar FSS u Staroj Pazovi i upozna se sa kapacitetima trenažnog kampa svih naših državnih selekcija.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Uputili smo poziv gospodinu Liju da sa predstavnicima kineskih kompanija poseti naš centar u Staroj Pazovi i da uspostavimo tešnju saradnju sa poslovnim ljudima iz Kine, koji posluju u našoj zemlji. Ovog puta nismo mogli konkretnije da razgovaramo o budućim vidovima saradnje, ali smo se složili da intenziviramo susrete i saradnju, kako bi bila sveobuhvatnija - zaključio je Karadžić.

Ambasador Li Mančang takođe je izrazio zadovoljstvo što je sa čelnicima FSS razgovarao o unapređenju saradnje.

- Srbija je naša prijateljska zemlja i svetska supersila u sportu. Kina ima više od milijardu stanovnika, ali smo mnogo slabiji u fudbalu od Srbije. Zato sam zamolio predsednika Karadžića da pričamo o unapređenju saradnje na tom polju. Razgovarali smo i o tome kako Srbija može da pomogne Kini u razvoju fudbala - rekao je Li Mančang posle polučasovnog razgovora u prostorijama FSS.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Došli smo do zajedničkog stava kako možemo da uspostavimo saradnju u oblasti fudbala između dve zemlje. Na meni je sada da realizijem naš dogovor - poručio je kineski ambasador u Beogradu.

Li Mančang je podsetio da je Srbija u njegovu zemlju već uputila mnogo igrača i trenera, koji su podigli nivo i razvoj kineskog fudbala, izrazivši zahvalnost na dosadašnjoj saradnji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA