Zvezda još samo nije srušila ova dva rekorda Partizana!

Crvena zvezda će pokušati ove sezone da ostvari još dva rekorda crno-belih koja deluju nedostižno

  • 20
KK Crvena Zvezda - KK Partizan Foto: Telegraf

Počinje nova sezona nove ABA lige, a sa njom i novi izazovi. Srbija će imati četiri predstavnika Crvenu zvezdu, Partizan, Mega Leks i Metalac.

Aktuelni šampion Crvena zvezda sastavila je jako dobar tim, s obzirom na to da će igrati i u Evroligi pa moraju da budu ozbiljni takmaci.

>>>>Sleteo i Vrabac! Partizan u jednom danu potpisao četiri igrača! (VIDEO)

Simonović u Zvezdi kao Mačvan u Partizanu! (VIDEO)

Cedevita je takođe jako kvalitetna, jer i ona nastupa u najjačem evropskom takmičenju, a ne treba zaboraviti ni Budućnost. Ostali timovi sastavili su ekipe shodno finansijskim situacijama.

Bilo kako bilo očekuje nas zanimljiva sezona a prvi favorit je Crvena zvezda, koja će pokušati da i ove sezone ostvari neke rekorde u regionalnom takmičenju. Ove godine umesto jednog tima, dva poslednjeplasirana ispadaju iz lige, polufinale će biti odigrano na dve dobijene utakmice, a finalisti idu u Evroligu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prošle godine srušili su večitog rivala Partizan po broju uzastopnih pobeda, jer su crveno-beli ostvarili čak 20. Takođe su izjednačili rekord Partizana u broju pobeda u sezoni sa 24:2 kao što je Partizan uradio 2007/08.

Međutim, ostaju još dva rekorda Partizana koja Zvezda mora da dostigne a to će biti veoma teško..

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prvi jer rekordna pobeda u ABA ligi od 50 poena razlike koju je Partizan ostvario 2010/11. kada je pobedio Široki Brijeg sa 93:43. Zvezdina najubedljivija pobeda je 43 poena razlike i to nad Slonokom 90:47 prošle sezone.

Drugi rekord se odnosi na međusobne duele dva večita rivala. Naime, Partizan drži rekord u najubedljivijoj pobedi nad Zvezdom od 41 poena razlike. To se desilo u sezoni 2010/11 kada je Partizan stvarno imao moćan tim, dok je Zvezda bila u rasulu. Tada je rezultat bio 118:77 (27:21, 35:10, 37:28, 19:18).

Ove sezone situacija je slična, Zvezda je sastavila moćan tim, dok je Partizan finansijski slabašan, sastavio tim od mladih igrača i nekoliko povratnika iz inostranstva. Videćemo da li će crveno-beli uspeti da bar sruše rekord u koš razlici u mešusobnom duelu, jer je teško očekivati da će neki ekipu dobiti sa više od 50 razlike.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot

    1. oktobar 2015 | 14:26

    zvezda nikako nije mogla da srusi nijeedan rekord Partizana jer ona zadnjih 5 godina ni ne postoji.

  • shamija

    1. oktobar 2015 | 15:48

    Zasto smo zaboravili postaviti pitanje zaredom osvojenih aba titula? Jel to nije rekord?

  • @Žika Živac@

    1. oktobar 2015 | 17:27

    Strušićemo mi njih,ne rekord!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA