Koji tim Zvezde je bolji, ovaj ili šampionski iz prošle godine? (VIDEO)

Crvena zvezda je prošle sezone osvojila tri titule, i ostala bez petorice igrača nosilaca igre. Sada je zanimljivo videti da li će novajlije sa starosedeocima uspeti da ponove uspehe

  • 26

Počinje nova sezona nove ABA lige, a sa njom i novi izazovi. Aktuelni šampion Crvena zvezda sastavila je jako dobar tim, s obzirom na to da će igrati i u Evroligi pa moraju da budu ozbiljni takmaci.

>>> Simonović u Zvezdi kao Mačvan u Partizanu! (VIDEO)

>>> Zvezda još samo nije srušila ova dva rekorda Partizana!

Prošle sezone osvojili su tri trofeja, pa se uvek postavlja pitanje mogu li to da ponove, odnosno, da li je ovaj tim Zvezde kvalitetan kao onaj prošle sezone.

Telegraf je odlučio da uporedi ova dva tima i da pita vas koji je po Vama bolji.

Treba napomenuti da su od prošlogodišnjeg sastava u timu Zvezde ostali kapiten Luka Mitrović, Branko Lazić, Marko Tejić, Maik Cirbes, Nikola Rebić, Stefan Jović i Nemanja Dangubić, znači okosnica tima...

Otišli su Jaka Blažič, Nikola Kalinić, Boban Marjanović, Čarls Dženkins i Markus Vilijams (s tim što se Vilijams vraća u decembru u Zvezdu posle odležane suspenzije)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Umesto njih stigli su Gael Mekel, Rajan Tompson, Sofokslis Skorcanitis i Stefan Nastić

E sad da vidimo ko je tu koga zamenio:

BEKOVI - Jaka Blažič - Rajan Tompson: Videćemo može li Amerikanac nadomestiti energiju Blažiča koja je podizala ekipu na jedan novi nivo. Takođe, njegova brutalna odbrana na granici faula bila je prepoznatljiv lajt motiv prošlosezonske ekipe Crvene zvezde. Ono što Tompson može da donese kao boljitak je verovatno šut s obzirom da Blažič nije neki šuter, ali je imao odlične prodore..

PLEJMEJKERI- Markus Vilijams  - Gael Mekel - Vilijams je prošle godine bio duša tima zajedno sa Bobanom Marjanovićem. Bili su neverovatan tandem, a srpski centar je zahvaljujući asistencijama lucidnog Amerikanca postao i VP Evrolige regularnog dela. Izraelac Mekel doneće veću energiju u odbrani, malo bolji šut od Vilijamsa, ali ono što je dobro ima isti osećaj za asistencije. Odlikuje ga vrlo raznovrsna igra, želja da razigra saigrača i pomogne timu.

BEKOVI - Čarls Dženkins - Branko Lazić Prošle sezone bili su saigrači i odlično su nadopunjavali jedan drugog, ove sezone Lazić mora da nadomesti odlazak popularnog Đenke. Da li će uspeti videćemo, ali realno dobra odbrana i skok su Lazićeva specijalnost, s tim što može da ubaci i spolja naročito trojke, ali ne u kontinuitetu. Dženkins je ipak bio pravi šuter i strelac vrhunskog kova, a što je još važnije igrač koji će preuzeti inicijativu kad se lomi rezultat.

CENTRI - Boban Marjanović - Sofoklis Skorcanitis  Najteži igrač Evrolige zamenio je najvišeg. Grčki košarkaš sa 165 kilograma obećava dominaciju snage u reketu, ali videćemo koliko će uspeti da nadomesti odlazak Bobija, koji je u dresu zvezde bio najbolji skakač, bloker, i MVP regularnog dela Evrolige. Ono što je sigurno Skorcanitis ima odličnu tehniku, pokretljivost iako je krupan i dosta je precizan na ziceru. Takođe ima i dobar šut sa distance (3-5 metara) Jedino što nema je visina (208cm), ali ga to nije sprečavalo da se nosi sa visokim centrima.

Dobra stvar je što Zvezda ima dobru snagu na centru. Osim Skorcanitisa, tu je još i Stefan Nastić, koji može da igra i na poziciji krilnog centra, a čeka se i oporavak Maika Cirbesa..

KRILA - Nikola Kalinić - Marko Simonović ( Marko Gudurić)  Ovo bi mogao da bude ozbiljan problem, jer je Simonović samo privremeno tu dok Zvezda ne nađe dobrog krilnog igrača. Nema sumnje da će dobro zameniti svog druga iz reprezentacije, ali šta dalje. Simon ima kratkoročni ugovor što znači da će biti tu za prvih pet, šest utakmica..Posle toga Zvezda mora da nađe zamenu za po mnogima i najboljeg igrača prošle sezone, a kako su rekli okrenuće se Americi.

Ipak, u svojim redovima imaju mladog Marka Gudurića, pa je moguće da i njemu daju šansu da se nametne i zameni Kalinića.

Kalinić je svojom energijom, skokom, šutevima često znao da izvuče tim iz krize i donese pobedu. Prema nekim mišljenjima iz tabora Zvezde bio je uz Dženkinsa jedini koji je smeo da preuzme odgovornost kad  se lomi rezultat. To je elemenat koji je teško nadomestiti. Simonović ima šut, skok, ali će kratko ostati u timu. Osim ako ne produži ugovor...

(D. S.)

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    1. oktobar 2015 | 15:13

    Mozda onaj tim pre pocetka prosle sezone i nije izgledao tako jak ali vidimo sta su uspeli uraditi,Kalinic i Bobi su esplodirali,mnogi govore da ovo nije tim jak kao od prosle sezone,ali vreme ce pokazati svoje,igraci su kvalitetni sada sve zavisi od uigranosti i hemije u timu koja je bila izuzetna prosle sez.

  • Majkl

    1. oktobar 2015 | 17:28

    Ако не дође још неко појачање, онда је онај тим бољи. Пошто верујем да ће уз Симона ипак доћи још бар један играч (спомињу се два), онда морамо да дамо шансу новом тиму, па тек онда да оцењујемо.

  • Empedokle Etna

    1. oktobar 2015 | 16:00

    Oba tima su moćna da razvale partizanke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA