Mnogi NBA igrači su bankrotirali, ali Džamal je postao još bogatiji posle karijere! (VIDEO)

Bivši NBA as Džamal Mešburn sada je uspešan poslovni čovek sa preko 80 franšiza u svom vlasništvu

  • 0

Ima mnogo teških životnih priča o tome kako su bivši sportisti, NFL, NBA  ili NHL igrači bankrotirali posle uspešne karijere u kojoj su zarađivali desetine pa i stotine miliona dolara. Takve priče nalaze se na skoro svim medijima koji se bave sportom, ali ova priča je sasvim drugačija i nju ne možete pročitati baš svuda.

Ovo je priča o uspehu NBA igrača posle karijere. O tome kako je pametno uložio svoj novac

Džamal Mešburn (43) je poznato NBA ime starijim ljubiteljima košarke. Igrao je tokom devedesetih godina u generaciji Peni Hardaveja, Krisa Vebera, Alana Hjustona i drugih. Igrao je za Dalas, Majami, Šarlot Hornest i Nju Orleans. Penzionisao se 2004. godine. Tokom karijere imao je 21,6 poena po meču i 6,1 skok.

Bio je jedan od igrača koji je u sezoni proveo najviše minuta na terenu. Zatim jedan od četvorice koja su imala više do 20 poena po meču i šest skokova.

On je završio karijeru, a zatim je novac pametno uložio i sada je vlasnik 80 najpoznatijih brendova to jest njihovih franšiza. Ko god prati američko tržište šokiraće se kad čuje da Mešburn poseduje 40 Papa Džons lokacija, 38 Autbek stejkhausa, i 4 Dankin Donatsa i pet prodavnica za prodaju automobila.

U 2013. je sa nekadašnjim NFL igračem Vinston Džastisom pokrenuo firmu za haj tek tehnologiju. Ime firme je "Mešburn - Džastis kapital partners"

Ali 2014. godine Džamal Mešburn je otvorio svoju marketingšku agenciju.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA