Bekam i Ferguson ponovo na Old Trafordu!

Legendarni engleski fudbaler i škotski trener vratiće se još jednom na mesto gde su se proslavili

  • 0
Dejvid Bekam Foto: Tanjug/AP

Bivša "sedmica" engleske reprezentacije Dejvid Bekam i legendarni trener Aleks Ferguson vratiće se na Old Traford u sklopu humanitarne utakmice koja će se odigrati 14. novembra u organizaciji UNICEF-a.

Legende Mančester Junajteda biće deo ekipe Velike Britanije i Irske, čiji će kapiten biti upravo Bekam, protiv tima "svetskih zvezda" u kojem će biti Zinedin Zidan. Njih će sa klupe predvoditi Karlo Anćeloti.

>>> Trener Volfsburga: Smolingov gol je baš sra*e! (VIDEO)

- Povukao sam se pre dve godine i iskreno, nisam verovao da ću ponovo zaigrati, ali pošto se radi o plemenitom cilju, jedva čekam da utakmica počne - izjavio je bivši kapiten Engleske.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Bekam će zaigrati ponovo na Old Trafordu nakon napuštanja Mančestera 2003. godine. U karijeri je još nastupao i za Real Madrid, Los Anđeles Galaksi, Milan i PSŽ. Iz profesionalnog fudbala se povukao pre 2 godine. Iste te godine se je povukao i Aleks Ferguson nakon 26 godina provedenih na klupi Junajteda.

- Ferguson mi je uvek bio kao otac. Divno je što će i on biti deo cele ove priče - rekao je Bekam za Bi-Bi-Si.

Bekam je pre 11 godina proglašen ambasadorom dobre volje UNICEF-a.

- Želim svet u kojem će deca rasti bez nasilja, siromaštva i bolesti. Zato je ovo savršena prilika da ukažem na potrebu da se sakupljaju sredstva za pomoć mališanima - zaključio je Bekam.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA