SRBIJA BEZ FINALA EP: Aktuelne šampionke prejake za srpske odbojkašice

Rusija slavila rezultatom 3:1, naša ekipa će igrati za bronzu protiv Turske

  • 2

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u odbojci. Protivnik je bio prejak - Rusija je slavila rezultatom 3:1 (23:25, 23:25, 25:21, 25:23).

Samo na suvo iskustvo, aktuelne šampionke Evrope su prva dva seta rešile u svoju korist. Identično - 25:23. Zanimljivo, samo u jednom navratu je bilo tri razlike za neki tim. I to u drugom setu za Ruskinje (11:8). potom je usledila velika borba ''poen za poen'', gde su se Ruskinje bolje snašle.

U prvom je tas prebacivao čas na jednu čas na drugu stranu, a Ruskinje su odlučujući korak prednosti stvarale u finišu kada su imale 24:22.

- Nemamo igru. Tvrdi smo, ne krećemo se. Ovo nema veze sa protivnikom - objašnjavao je Terzić svojim učenicama na tajm-autu.

Neka nova Srbija viđena je u trećem setu. Naše gracije su imale i sedam, osam poena viška, ali su se kockale u finišu. Rusija je stigla na 21:24. Tada nije uspela, ali u četvrtom setu jeste. Aposlutna dominacija i plasman u finale gde će ih čekati Holandija, domaćin takmičenja.  Srbija će za bronzu igrati protiv Turske (14.00 nedelja).

Vredi pomenuti i to da Rusija u istoriji samo dva puta nije osvajala medalju na EP, a ima ih čak 25. Zlatnih, naravno, najviše.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Smušeno su naše odbojkašice počele meč i Ruskinje su povele sa 2:0. Međutim, usledio je preokret za 4:2, ali su protivnice izjednačile na 5:5. Maja Ognjenović je pokušavala da razigra sve saigračice, a Tijana Malešević je zatim poentirala za 6:5. Na prvi tehnički tajm-aut otišlo se rezultatom 8:7 za Ruskinje. Dva odlična bloka, jedna od njih nad Brankicom Mihajlović.

Zahvaljujući odlično čelendžu selektora Terzića, naše gracije su izjednačile na 13:13, iako su sudije malo pre toga dodelile poen Ruskinjama. Već u narednoj akciji Tijana Bošković je donela prednost od 14:13 i naterala ruskog selektora da zatraži tajm-aut. Srbija je vodila na drugom tehničkom tajm-autu sa 16:15, posle odličnog napada Tijane Malešević.

Blok Milene Rašić je najzaslužniji što Ruskinje nisu povele sa 21.19 u finišu prvog seta. Ipak, jesu 22:21. Terzić je zatražio tajm-aut i Srpkinje su stigle do izjednačenja. Mogle su i do vođstva, ali su Rusi zatražili čelendž nakon našeg servisa. Ispostavilo se da je aut i Rusija je nedugo zatim povela sa 24:22. Na kraju, 25:23.

Foto: TANJUG / AP Foto: TANJUG / AP

Preslikan prvi set viđen je i na početku drugog. Igrao se poen za poen, mada su Srpkinje imale 4.2 nakon dobrog napada kroz sredinu. To je ono što nam je nedostajalo u prvom setu. Dobra odbrana Rusije i loša procena Srpkinja donele su protivnicama vođstvo od 7:6. Ipak, 8:7 za Ruskinje.

Prvi put na meču jedna ekipa je imala tri poena viška. Nažalost, to je bila Rusija koja je vodila sa 11:8. Međutim, vrlo brzo je na semaforu stajalo 13:12 za Ruskinje, jer je Tijana Bošković odlično tukla. Čelendž je zatim bio na strani Rusije, ali su usledila tri vezana poena Srpkinja za 15:14.

Najbitniji momenat drugog seta viđen je kada su Ruskonje stigle na 21:18. To im je bilo dovoljno da mirno privedu igru kraju i povedu sa 2:0 u setovima (25:23), iako je Milena Rašić odličnom servisom u jednom momentu smanjila na 23:22. Ruskinje su dobile dve set lopte (24:22) mada je naš tim imao kontru koju je Tijana Bošković izbacila u aut.

- Daj malo želje. Nemoj to da radimo. 'Ajde, ajde - uzvikivao je Terzić na tajmautu. Kao i u prvom setu, Srbija je smanjila na 24:23, ali je Košeljeva donela 25. poen.

printskrin: youtube/Asian Volleyball HD printskrin: youtube/Asian Volleyball HD

Za razliku od prva dva seta, u trećem je Srbija diktirala tempo do prvog tehničkog tajm-auta (8:6). ''Kuvanje'' Maje Ognjenović donelo je našem timu velika četiri poena viška - 10:6. Velikih 13:7 suledilo je posle odlične dijagonale Tijane Bošković.

Dileme nije bilo, Srpkinje su snažno koračale ka osvajanju trećeg seta. Na semaforu je zatim stajalo 21:15 za naš tim, ali su Ruskinje stigle na -3 (24:21). Terzićeve izabranice su propustile tri set lopte i tajm-aut je bio neminovan. Kao i poen koji je meč odveo u četvrti set - 25:21.

U finišu trećeg seta videlo se da se Ruskoinje polako dižu. Slabu igru do finiša završenog seta brzo su prebolele. Sa 8:3 su otiše na prvi tehnički tajm-aut. Vodile su Ruskinje i sa 11:4, ali je Milena Rašić smanjila na 12:9. Ruskinje su diktirale tempo tokom čitavog četvrtog seta, uvek tri, četiri koraka ispred, što im je donelo plasman u finale - 25:23

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan Celic

    4. oktobar 2015 | 08:48

    Glavu gore najlepse ste,dogodine najbolje ste.

  • @

    3. oktobar 2015 | 23:33

    Trener nikad zadovoljan ,možda bi trebalo da proba sa nekom drugom ekipom ,a devojke da dobiju novog trenera ,čini se da postoji zamor materijala@@@@@@@@@@@@@@@@

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA