JEDNOM SPORTISTA, UVEK SPORTISTA: Udovičić je to dokazao stajlingom u Kruševcu! (FOTO)

Ministar omladine i sporta prisustvovao otvaranju nove atletske staze u Srbiji

  • 0

Kruševac je u subotu i zvanično postao bitan atletski centar u Srbiji - otvorena je nova atletska staza, na kojoj se u toku dana održalo finale Nacionalnog prvenstva Srbije u atletici za starije pionire i pionirke.

Pre toga je i svečano otvoren ovaj obejkat, uz prisustvo ministra odbrane Bratislava Gašića, gradonačelnika Kruševca Dragog Nestorovića, generalnog sekretara Atletskog saveza Srbije Slobodana Brankovića, srpske šampionke Ivane Španović i ministra sporta i omladine, Vanje Udovičića.

>>> Branković: Kruševcu Balkanijada 2016!

Upravo je nekadašnji kapiten naše vaterpolo reprezentacije maksimalno ispoštovao pravilo i na tartan stazu došao u patikama.

- Obilazio sam lično radove nekoliko puta i puno mi je srce kada vidim kako danas izgleda ovo mesto.Kruševac je zaslužio atletski stadion, a današnje otvaranje atletske staze prvi je korak ka konačnom završetku radova. To nam je i najvažniji cilj – da izgradnjom što više terena, staza i stadiona sport učinimo dostupnim svima, ali i da naši vrhunski sportisti imaju gde da se pripremaju i treniraju - rekao je Udovičić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je naglasio da je želja Ministarstva omladine i sporta da se izgradi što veći broj ovakvih objekata širom Srbije i time motiviše što više građana, a pre svega mladih, da se bave sportom.

- Verujem da se po svemu što je ovo Ministarstvo uradilo u oblasti sportske infrastrukture u prethodne dve godine ogleda naša posvećenost i predanost toj oblasti. Nastavićemo ovim tempom i verujem da ćete svi videti napredak, ako do sada niste. Sve ove stadione, hale, terene gradimo da bismo našoj deci ostavili nešto u budućnosti - istakao je Udovičić i dodao da se nada da će narednog puta kada bude došao u obilazak radova na atletskom stadionu zateći isti prizor kao što je nedavno viđen na trim stazi na Bagdali, ogroman broj građana svih uzrasta kako se bave sportom i rekreacijom.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Pratite Telegraf i na Vajberu

(Telegraf.rs/B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA