Partizan nemoćan protiv Mege, Luvavu sam razbio crno-bele! (FOTO)

Francuski bek pogodio šest trojki i najzaslužniji je za prvu pobedu ekipe Dejana Milojevića ove sezone, ali i za drugi poraz tima Petra Božića

  • 57

Košarkaši Mega Leksa zabeležili su prvu pobedu u regionalnom takmičenju ove sezone, nad Partizanom, rezultatom 76:59 (18:11, 18:19, 17:18, 23:11), i naneli crno-belima drugi poraz.

>>>Englezi u transu! Ovaj srpski klub ima najružniji dres u istoriji košarke! (FOTO)

Koliko god to neobično zvučalo, ali ispostavilo se da je utakmica Mege i Partizana u 2. kolu ABA lige bila rešena već posle tri minuta.

U tom intervalu Mega je pogodila četiri vezane trojke, ta serija je trajala d0 16:2, a iako su gosti uspeli da je anuliraju u drugoj deonici, u nastavku su konstantno rezultatski kaskali za protivnikom.

Apsolutno najzaslužniji za trijumf Mege bio je francuski bek Timoti Luvavu koji se zaustavio na 27 poena, uz šut za tri poena 6/9.

Foto:  Mega Leks Foto: Mega Leks

>>>Istorijska pobeda Metalca! Partizan prvi put poražen! (VIDEO)

Sem furioznog starta Mega je profitirala i na neverovatnoj lakoći osvajanja lopti pod protivničkim košem. Čak 17 skokova pokupili su igrači Dejana Milojevića u napadu što je, uz poenterski potentnog Luvavua, bio i ključ pobede protiv oslabljenog sastava crno-belih.

Bez Murića i Andrića, bez prave "petice" (Perović rovit), Božićev tim je igrao na mahove i upravo je tada, preko Vrapca, Cvetkovića i Marinkovića, stizao prednost domaćeg tima.

Kao po pravilu, uvek kada bi gosti pripretili, sledila je nova serija Mege koja se definitivno rezultatski "odlepila" sredinom poslednje deonice i usmerila meč u jednom pravcu.

Utakmica je počela serijom Mege 16:2, Partizan je na krilima Marinkoviča uzvratio istom merom, takođe serijom 16:2, ali je Mega do poluvremena iskontrolisala rezultat zahvaljujući dalekometnoj paljbi i raspoloženom Luvavuu.

Foto:  Mega Leks Foto: Mega Leks

Trojke Cvetkoviča sa zvukom sirene na poluvremenu, a onda i u finišu treće deonice ulile su nadu crno-belima u sremskomitrovački hepiend, pogotovo posle serije 8:0 na prelazu iz treće u četvrtu četrvtinu. Ali, to je bio poslednji pravi trzaj Beograđana.

Do kraja meča Mega je dominirala. Pogađao je Luvavu, Samardžiski i Janković su dobro gradili u reketu, a Jaramaz, Aranitović i Nikolić uz pomenute takođe dali važan doprinos u trenucima kada je "roze" tim lomio otpor Partizana.

Pored Luvavua, u pobedničkoj ekipi istakli su se Jaramaz sa 13 i Samardžiski sa 12 poena.

U redovima crno-belih bolji od ostalih bili su Marinković i Vrabac sa po 13 poena i Cvetković sa 9 (tri trojke).

Foto:  Mega Leks Foto: Mega Leks
Foto:  Mega Leks Foto: Mega Leks

ABA liga, 2. kolo

Crvena zvezda – Budućnost 83:62

Krka – Zadar 77:66

Nedelja

Mega Leks – Partizan 76:59

MZT – Metalac 93:67

Cibona – Tajfun 71:69

Sutjeska – Cedevita 68:63

Ponedeljak

Igokea – Olimpija 21

TABELA: Zvezda 2-0, Cedevita 2-0, Olimpija 1-0, Mega 1-1, MZT 1-1, Tajfun 1-1, Zadar 1-1, Krka 1-1, Budućnost 1-1, Cibona 1-1, Metalac 1-1, Igokea 0-1, Sutjeska 0-2, Partizan 0-2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • koska za grobara

    4. oktobar 2015 | 19:11

    Kosko, kada se pali masina?

  • Звезда

    4. oktobar 2015 | 19:16

    Нисам знао да су уведена нова правила. Што више губиш то боље. А јел то од ове сезоне?

  • Sasa

    4. oktobar 2015 | 19:56

    Mit ili čudo? Koska gde si?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA