Treba nam 11 igrača sa srcem! Ko je u vašoj postavi za meč sa Albanijom?

Ovo je naš izbor startera za meč u Elbasanu

  • 54

Fudbaleri! U četvrtak, tačno u 20.45, reprezentacija Albanije se ima razbiti vašim silnim jurišom, njihova odbrana razneti vašim udarcima i centaršutevima. Obraz srpskog fudbala, našeg napaćenog reprezentativnog fudbala - ima da bude svetao!

Ćurčiću, budi major Gavrilović, na dan kada slavimo 100 godišnjicu čuvenog govora srpskog oficira za odbranu Beograda. Fudbaleri, vaše je da "poginete" u Elbasanu - za narod, za grb, za otadžbinu...

>>>Ovako je hiljade besnih Albanaca čekalo srpske fudbalere i zviždalo! (VIDEO)

>>>KAMENJEM NA SRBE! Albanci gađali srpske fudbalere! (FOTO)

Pre tačno 100 godina (gle, slučajnosti) čuveni govor majora Dragutina Gavrilovića koga smo za ovu priliku prilagodili fudbalskoj borbi, inspirisao je branioce Beograda da polože živote za otadžbinu, a upravo bi njegove reči koje lede krv u žilama, mogle da posluže i kao motivacija našim fudbalerima koji u četvrtak u Elbasanu igraju utakmicu sa Albanijom.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Naizgled nevažnu jer smo izgubili i teoretske šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, ali samo naizgled, jer je za svakog Srbina i za svakog Albanca, ovo je, zna se, mnogo, mnogo više od običnog meča. Sem toga, Albanci imaju motiv više, jer bi ih eventualna pobeda još više približila Evropskom prvenstvu. Pa, hajde da im pokvarimo žurku!

>>> Navijači Albanije prete: Biće nereda, ako nam ne date da unesemo simbole!

Dakle, to je ona vrsta utakmica gde često zna da odluči srce, a ne samo kvalitet koji je nesumnjivo na našoj strani, ali od koga baš i nismo imali koristi kroz ove, a i neke ranije kvalifikacione cikluse. Za meč sa Albancima Srbiji nisu toliko potrebni znalci, koliko igrači hrabrog srca, čeličnih živaca i mirne glave.

Kada to kažemo, evo i na koje igrače mislimo da bi Ćurčić trebalo da pošalje u boj sa Albancima od starta.

1. VLADIMIR STOJKOVIĆ - Među stativama nema dileme. Stojković je savršeno rešenje za ovakvu vrstu mečeva. Neprijateljsko okruženje koje ga čeka u Elbasanu je "mačiji kašalj" u odnosu na ono što je svojevremeno doživeo od navijača Zvezde zbog prelska u Partizan (čak i napad u Đenovi). Njegovo je "samo" da se koncentriše na udarce albanskih fudbalera.

2. NENAD TOMOVIĆ - Uz nesporan kvalitet, Tomović ima i ono "nešto" što se ne uči na treninzima. Plus iskustvo nakupljeno kroz godine igranja u "tvrdoj" Seriji A ne bi trebalo da ostave dilemu kod Ćurčića koga na desnog beka.

3. BRANISLAV IVANOVIĆ - Ne blista u Čelsiju, ali Ivanović je ovde najmanje sporan. Čovek za koga i beskompromisni Englezi kažu da ima mentalitet gladijatora predvodiće Srbiju u istorijskom duelu u Albaniji. I od njega će mnogo toga zavisti u pripremi utakmice.

Foto-montaža: Telegraf, freeimages.com/Alfredo Camacho Foto-montaža: Telegraf, freeimages.com/Alfredo Camacho

4. STEFAN MITROVIĆ - Već je osetio kako je to biti pod pritiskom Albanaca kada je skidao zloslutnu zastavu "albanskog sna" u beogradskom duelu. Iskusan, prepreden. Mislimo da je on bolje rešenje da čini štoperski par sa Ivanovićem, od Tošića i Spajića.

5. ALEKSANDAR KOLAROV - Ako je neko rođen za utakmice "visokog napona" onda je to Kolarov. Istina, sećamo se da se nije proslavio protiv Hrvata u Zagrebu, ali njegov kvalitet, hladna glava, pas, probojnost i ubojita levica su ono zbog čega smo čvrsti u uverenju da se njegovo mesto u timu ne dovodi u pitanje.

6. NEMANJA MATIĆ - I njegovo mesto je "zakucano". Vezni igrač Čelsija biće zadužen da "seče" protok albanskih akcija u fazi igre odakle bi mogli da nam naškode. Visok, snažan, hladnokrvan. Svake nedelje se "bije" u Premijer ligi pa mu "rat" u Albaniji koji ga čeka, neće biti ništa što već nije doživeo.

7. NEMANJA GUDELJ - Vezni igrač Ajaksa je spreman kao zapeta puška. Pun je energije. Samo da je usmeri u pravom smeru. Da u pravom trenutku, na pravo mesto, odapne "praćku". Igra sjajno sezonu u dresu Ajaksa. Njegova agresivnost je nešto što bi moglo da iznenadi Albance.

8. DUŠAN TADIĆ- Snaga, kreacija, pas, dribling. U okolnostima velikog naelektirsanja u Albaniji biće nam potrebna staloženost veznog igrača Sautemptona. Njegov vic na terenu, lopte koje "imaju oči". Već u prvoj sezoni u najjačoj ligi na svetu pokazao je da mu je igranje jakih utakmica nešto poput igranja lopte iza zgrade.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

9. SERGEJ MILINKOVI-SAVIĆ - On bi mogao da bude Ćurčićev "tajni adut". Zlatni omladinac savršeno se uklopio u Laciju. Opasan u svakoj kombinaciji napred: u skoku, na šutu, u završnom pasu. Naravno, najviše računamo na njegovu mladalačku drskost.

10. PETAR ŠKULETIĆ - I u napadu moramo imati ratnike, nikakve "lažne" devetke. Škuletić je neko ko sigurno može da uđe u tuču sa defanzivcima Albanije u svakom trenutku. I da istovremeno bude koncentrisan i na to kako da postigne gol. Mislimo da Ćurčić ne bi trebalo da ima dileme sa napadačem Lokomotive.

11 - ALEKANDAR MITROVIĆ - Igrač koga ovakve utakmice najviše "pale". Uz Stojkovića, Kolarova i Ivanovića, Mitrović je igrač koji ne mora da brine za mesto u startnoj postavi. Uopšte ne sumnjamo da će "Mitrogol" biti lav kada istrči na teren, brinemo samo da ne prođe kao u Engleskoj sa crvenim kartonima ako ga previše ponese atmosfera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žinjak

    8. oktobar 2015 | 10:33

    Koja je sličnost izmedju fudbalera i košarkaša ?! NI JEDNI NI DRUGI NE ZNAJU DA IGRAJU FUDBAL....

  • Boske100

    8. oktobar 2015 | 10:43

    Naši "fudbaleri" nemaju ni srce ni obraz ni čast!

  • Djape

    8. oktobar 2015 | 09:38

    Alo bre ljudi, dokle vise sa tim zaludjivanjem o nasoj fudbalskoj reprezentaciji. Od Radomira Antica igra reprezentacije ne lici ni na sta. Trener Radovan Curcic koji je godinama trenirao Javor je sinonim antipropagande fudbala. Majstor opstrukcije igre i bunkera ni kriv ni duzan postane selektor. Sta dalje tu ima da se prica. Neosporno je to da imamo vrhunske fudbalere, ali nemamo zdrav Fudbalski savez i odnose unutar reprezentacije pa stoga i takvi rezultati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA