Predstavljen projekat Atletske dvorane na Vojnoj akademiji

Prva atletska dvorana u Srbiji biće izgrađena na 7.200 kvadrata, vrednost investicije je 4,5 miliona evra, a planirano je da bude završena do novembra 2013. godine

  • 0

Na Vojnoj akademiji održana je prezentacija projekta izgradnje Atletske sportske dvorane, prve te vrste u Srbiji i regionu, a početak radova planiran je za jun. Atletska dvorana imaće četiri kružne staze i osam unutrašnjih, što je u skladu s pravilima Svetske atletske federacije, kao i tribine za 1.000 navijača.

Vrednost kompletne investicije iznosi 4,5 miliona evra. Dvorana će biti površine 7.200 metara kvadratnih i imaće sve potrebne prateće sadržaje, istaknuto je na prezentaciji kojoj je prisustvovao i ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Šutanovac je istakao da će ta dvorana nositi ime "general Svetomir Dukić", po osnivaču srpskog olimpijskog komiteta, i da će je koristiti i civilna i vojna lica.

- Jedan od planova za budući razvoj sistema odbrane i sporta u Vojsci Srbije je da profesionalni sportisti mogu da postanu profesionalni pripadnici Vojske i da budu uključeni u obuku ostalih pripadnika vojske. U stranim državama, poput Italije, Austrije i Švajcarske ministarstva odbrane i sporta su spojena i veliki broj njihovih olimpijskih takmičara su upravo pripadnici vojske - rekao je Šutanovac, i dodao da se nada da ćemo i mi imati takvu strukturu onih koji će trčati pod zastavom Srbije, a biti pripadnici Vojske Srbije i kasnije instruktori i treneri.

Šutanovac je kazao da su ti planovi u skladu s procesom reforme sistema odbrane, objasnivši da "jedna Jasna Šekarić, ukoliko želi, može da postane ne samo reprezentativac i istaknuti pripadnike Vojske Srbije, već i instruktur za snajperiste".

Načelnik Vojne akademije brigadni general Mladen Vuruna je rekao da će zahvaljujući toj dvorani biti podignut nivo fizičke obuke kadeta i kadetkinja te visokoškolske vojno obrazovne ustanove i istakao da je jako zadovoljan ovogodišnjim odzivom za školovanje na akademiji, čemu je medijska promocija izuzetno doprinela.

 

Predsednik Komtrejd grupacije, Veselin Jevrosimović, ujedno i predsednik Atletskog saveza istakao je da je atletika godinama hendikepirana budući da nema objekta gde bi sportisti trenirali, i dodao da će izgradnja dvorane po svetskim standardima, omogućiti i organizaciju međunarodnih takmičenja.

- Za mene je najveća čast da će za vreme mog mandata na mestu predsednika Atletskog saveza Srbije biti izgrađena prva atletska dvorana u Srbiji, a i u regionu. Kao bivšem atletičaru, jasno mi je koliko će ovo biti značajan korak u trenažnom procesu naših atletičara. Zahvalio bih se ovom prilikom što su oba ministarstva imala sluha i pokazali se kao pravi partneri u ovom projektu - rekao je Jevrosimović.

Zemljište za lokaciju nove dvorane obezbedilo je Ministarstvo odbrane, a projekat finansira Ministarstvo omladine i sporta. Očekuje se da će projekat kompletno biti završen do novembra 2013. godine.

(Lj. V.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA