Partizan ide po šestu krunu: Nek navijači budu spremni na iznenađenje u Tel Avivu

"Crno-beli" očekuju da u subotu protiv Cedevite obezbede novo finale i borbu za nastavak dominacije u regionu

  • 0

Košarkaši Partizana kreću po šestu titulu regionalne lige. Prva preprepeka je hrvatski šampion Cedevita sa kojom "crno-beli" tradicionalno imaju puno problema. Vlade Jovanović i dvojica najiskusnijih prvotimaca Dušan Kecman i Petar Božić smatraju da su plasmanom na fajnl for ostvarili primarni cilj ove sezone.

Tu nije kraj željama "crno-belih", pokušaće da naprave još jedno iznenađenje i ostanu vlasnici trofeja.

- Nećemo se ovde zaustaviti, znamo da je Cedevita težak rival i da su sve svoje snage preusmerili na Jadransku ligu. Moram da pohvalim momke da dobro rade i da su, uprkos probelmima koje imaju i ostali timovi, vrlo predani i znam da će dati sve od sebe da naprave dobar rezultat - rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u hali "Pionir".

- Na ovakvim turnirima se nikad ne zna, igra se jedna utakmica u kojoj može da odluči inspiracija cele ekipe ili motivisanost pojedinca - rekao je Jovanović.

On je dodao da zna da iako je Makabi favorit za osvajanje titule, navijači i javnost od Partizana očekuju da napravi novo iznanđenje u Tel Avivu.

Trener "crno-belih" je rekao da će se Milan Mačvan oporaviti do subotnje utakmice, dok će odluku o Davidu Bertansu doneti danas ili sutra.

- Cedevita je ambiciozna ekipa i ne očekuje nas laka utakmica. Mi ćemo biti motivisani i možemo se nadati uspehu ukoliko odigramo skoncentrisano svih 40 minuta - rekao je najstariji igrač Partizana Dušan Kecman.

Bek Partizana je dodao da će on i saigrači pokušati da naprave korak više u karijerama.

Kapiten Petar Božić istakao je da Partizan, za razliku od ranijih završnica, neće biti favorit u Tel Avivu.

- Uložili smo mnogo truda za fajnl for, tačno je da ovaj put nismo favoriti, ali imamo dovoljno motiva da napravimo iznenađenje. Čeka nas veoma teško polufinale i to je jedino na šta su nam misli u ovom trenutku usmerene - rekao je Božić.

Utakmica Cedevita - Partizan igra se u subotu od 17.45 sati, dok je meč između Makabija i Budućnosti na programu od 20.15.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA