Odbojkaši poraženi od Rusa, protiv Estonije za četvrtfinale

Ekipa Nikole Grbića u 4 seta poražena od aktuelnog prvaka Evrope

  • 2

Srbija je i pored jednog osvojenog seta lakše nego što je iko pretpostavio izgubila derbi meč prve faze od Rusije na Evropskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj, pa će ekipa Nikole Grbića kao drugoplasirana morati u plej-of za plasman u četvrtfinale protiv Estonije.

Posle 3:2 protiv Slovačke i 3:0 nad Finskom očekivalo sa da vicešampioni Svetske lige uspeju da slome iskusne i pre svega VISOKE Ruse kako bi se direktno domogli četvrtfinala.

Ništa od toga, četiri seta po rezultatima 25:23, 21:25, 25:18, 25:20 doveli su nas do skora 1-2, pa ćemo preko Estonije (13. oktobra) pokušati da dođemo do susreta sa Francuskom koja je osvojila grupu B posle velikog preokreta nad domaćinom Italijom 3:2 (iako je gubila 2:0).

Meč je prelomljen u trećem setu. Zbornaja je u prvoj polovini stekla veliku prednost koju je rutinski održavala do samog kraja.

Srbija se nije oporavila u narednom, brzo je protivnik došao na 5:1, a loš prijem igrača Srbije je dodao dodatna krila Rusima koji su opravdali epitet tima koji brani zlato sa prethodnog šampionata.

Kod 15:7 Rusa i defnitivno je sve bilo jasno... Ovaj meč je bio gotov.

GRUPA D

Treće kolo

Finska - Slovačka 3:0

Rusija - Srbija 3:1

Drugo kolo

Srbija-Finska 3:0

Rusija-Slovačka 3:0

Prvo kolo

Srbija-Slovačka 3:2

Rusija-Finska 3:0

TABELA: Rusija 9, Srbija 5, Finska 3, Slovačka 1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA