Legendarni fudbaler je pre 12 godina bio nadomak Partizana, a sad je postao trener!

Drugoligaš Paderborn dobio je novog šefa stručnog štaba

  • 1

Legendarni fudbaler Bajerna Štefan Efenberg iznenada je započeo trenersku karijeru i preuzeo drugoligaša Paderborn.

Efenberg je do sada radio na televiziji Skaj kao stručni konsultant, ali je odlučio da potpiše dovogodišnji ugovor sa članom nemačke Cvajte.

- Već duže vreme sam razmišljao da postanem trener. Paderborn je idealna sredina za početak karijere, što se pokazalo u prošlosti. Ekipa ima kvalitet i siguran sam da ćemo početi da pobeđujemo - rekao je Efenberg za klupski sajt.

Efenberg je ime stekao u dresu Bajerna, za koji je u dva navrata igrao šest sezona i osvojio tri titule u Bundesligi, Ligu šampiona, nacionalni kup i Superkup, tri Liga kupa i Interkontinentalni kup.

Nastupao je još za Borusiju iz Menhengladbaha, Fiorentinu, Volfsburg i Al Arabi, dok je za reprezentaciju Nemačke odigrao 35 utakmica i postigao pet golova.

Takođe, 2003. godine se pominjao kao moguće pojačanje u Partizanu, koji je tada sa klupe predovodio njegov sunarodnik, Lotar Mateus.

- Efenberg bi mogao da bude pravi vodja našem timu u želji da stignemo do Lige šampiona - rekao je tada nemački stručnjak.

Padeborn se nalazi na 15. mestu na tabeli nemačke druge lige sa samo sedam bodova, a Efenberg će debitovati u petak na domaćem terenu protiv Braunšvajga.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • soki

    15. oktobar 2015 | 12:55

    Efenberg i sad da dodje u Partizan igrao bi bolje od pola njih tamo ;nazovi fudbalera .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA