Poziv Srbije nikada nije dobio, a sada je bosanski Hulk! Upoznajte Milana Đurića (VIDEO)

Gorostasni napadač je preko noći postao miljenik navijača u BiH

  • 6
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bosna slavi Milana Đurića!!! Zahvaljujući golovima napadača Ćezene, fudbalska reprezentacija BiH uspela je da se domogne baraža za odlazak na EP u Francuskoj. Međutim, dobila je i golgetera za budućnost.

Golgetera koji je rođen u Tuzli, ali je neposredno pred početak rata otišao sa porodicom u Italiju. Od 2007. godine je u Ćezeni, s tim da je odlazio na nekoliko pozajmica. U klupskom fudbalu se nije ostvario, međutim kod Mehmeda Baždarevića u reprezentaciji ''kida.''

Na četiri meča postigao je dva gola i to kakva - oni koji su BiH odveli u baraž. Najpre je protiv Velsa za vikend bio strelac i asistent u pobedi od 2:0, da bi u odlučujućem meču na Kipru zatresao mrežu za 3.2 protiv Zmajeva.

- Sada ćemo da se odmorimo, vraćamo se u klubove, pa smo tu za mesec dana i da definitivno ovo završimo - rekoa je Đurić posle meča na Kipru.

Iako je srpske nacionalnosti (porodica poreklom iz Vlasenice), Đurić nije imao dilemu za koga će igrati jer, kako sam kaže, poziv iz Srbije nikada nije dobio.

- Srbija me nikad nije zvala da igram za njih, tako da ne želim da govorim o toj temi. Igram za BiH i ukoliko bi me selektor Safet Sušić pozvao, naravno da bih se odazvao. Došao sam u mladu selekciju kako bi napredovao, a to znači da želim i priželjkujem poziv u A selekciju - istakao je Đurić pre tri godine.

A za mladu selekciju je odigrao četiri meča i postigao je šest golova uz dve asistencije. Samo tri je dao Nemcima u prijateljskom meču (4:4). Zanimljivo, poziv da nastupi za U 21 dobio je baš protiv Srbije, ali nije ušao u igru. Jeste protiv Belorusije nešto kasnije kada je postigao gol na debiju.

Za seniorski tim Zmajeva debitovao je nedavno na meču sa Andorom na Bilinom Polju. BiH je pobedila sa 3:0. Ušao je u igru u 67. minutu umesto Ibiševića i vrlo brzo je postao miljenik nacije. Kao i Baždarevićev koji nije ni slutio kakvog je džokera dobio...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    14. oktobar 2015 | 15:32

    Cestitke Duricu I Bosni. Zelim uspeh u nastavku takmicenja.

  • Pametnjakovic

    14. oktobar 2015 | 12:05

    Dok je ovaj Tomislav Karadzic predsednik sve je ostalo bolje!

  • Empedokle Etna

    14. oktobar 2015 | 14:09

    tole i sava, pa to je sigurana kombinacija da ispadnemo iz najboljih 100. reprezentacija Sveta! Njima nisu bitni rezultati, njima je bitno da su na funkciji! Gde je sistem odgovornosti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA