Još dobrih vesti iz tenisa: Krunićeva izbacila finalistkinju US Opena! (VIDEO)

Četiri pobede i poraz sa srpske tenisere

  • 2

Srpski teniseri imali su jako uspešan dan na teniskim turnirima širom sveta. Pored Novaka Đokovića, pobede su ostvarili Jelena Janković, Aleksandra Krunić i Nenad Zimonjić.

Novak je rutinski savladao Kližana iz Slovačke sa 2:0 (6:2, 6:1).

>>> Rivalima Novaka Đokovića je gem kao set! 

>>> Đokoviću veći problem sočivo u oku, nego Kližan! (FOTO)

Aleksandra Krunić je napravila najveće iznenađenje od naših tenisera danas. Ona je na startu turnira u Lincu savladala velikog favorta, finalistkinju US Opena Robertu Vinči sa 2:1 (6:1, 6:7, 6:1).

Aleksandri, koja trenutno zauzima 99. mesto na WTA listi, očigledno leži Itaijanka pošto je do sada sa njom odigrala tri meča i sva tri je dobila.

Protivnica u 2. kolu našoj teniserki biće Nemica Mona Bartel koja je bila bolja od Kiki Berans iz Holandije sa 2:1.

Jelena Janković je takođe ostvarila pobedu. Ona se je plasirala u četvrtfinale turnira u Hong Kongu pošto je bila bolja od Anastasije Rodionove iz Australije sa 2:0 (6:0, 6:2).

Jankovićeva dobro igra ove sezone u Aziji. Ona je nakon meča istakla da joj je meč protiv Rodionove bio daleko lakši od prethodnog.

- Osećala sam se mnogo bolje danas na terenu nego juče. Mislim da je prvi meč uvek težak, jer treba da se privikneš na uslove i teren. Danas su mu noge bile mnogo lakše - rekla je Janković koja će se u borbi za polufinale sastati sa Ruskinjom Darijom Gavrilovom.

Viktor Troicki nije uspeo da napravi iznenađenje i da savlada Švajcarca Stena Vavrinku na Mastersu u Šangaju. Četvrti teniser sveta bio je bolji sa 2:0 (7:6, 6:3).

Uspešniji je bio Nenad Zimonjić. On je sa svojim partnerom Marćinom Matkovskim iz Poljske uspeo da savlada Bernarda Tomića i Nika Kirjosa iz Australije sa 2:1 (6:7, 6:4, 10:8). Za ulazak u polufinale u Šangaju srpsko-poljski par će se sastati sa pobednicima duela Raven Klasen (Južna Afrika)/Marselo Melo (Brazil) - Kevin Anderson (Južna Afrika)/Žeremi Šardi (Francuska).

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA