SRBIJA ISPALA U ČETVRTFINALU! Drugi najlošiji rezultat odbojkaša u poslednjih 20 godina!

Francuska je bila realno jača i ide u borbu za medalje gde nismo posle šest godina

  • 5

Srbija neće igrati u polufinalu Evropskog prvenstva. Neće odbraniti bronzu iz 2013. godine i posle šest godina neće biti među četiri ekipe na šampionatu.

Podvučeno, ovaj tim odbojkaša je napravio drugi najgori rezultat na Evropskim prvenstvima od 1995. godine. Te 2009. godine bili smo petoplasirani.

Iako smo tokom istorije pobedili na 13 od 18 mečeva evropskih prvenstava, ovoga puta, u četiri seta pobeda je pripala Francuzima.

Srbija - Francuska 1:3 (22:25, 23:25, 25:14, 25:20).

Foto: worldleague.2015.fivb.com Foto: worldleague.2015.fivb.com

Bili su Francuzi favoriti i pre ovog susreta, još su sveža sećanja sa finala Svetske lige u Brazilu, ali se očekivao veći otpor naših odbojkaša.

Ubedljivo, stvarno ubedljivo osvojen treći set na kratko je najavio šta Atanasijević, Lisinac i ekipa mogu protiv "galskih petlova", ali je četvrti set bio potvrda onoga što smo gledali veći deo meča.

Francuzi su znali kada da nas slome, kada da se odlepe i kasnije, čak i ako su kasnije kretali u seriju poena, bilo je to suviše kasno.

Francuska se pridružila Sloveniji koja je napravila ogromno iznenađenje, eliminisavši svetske šampione Poljake i čeka pobednika duela Bugarska-Nemačka.

EP, četvrtfinale

Slovenija-Poljska 3:2

Francuska - Srbija 3:1

Rusija-Italija večeras

Bugarska-Nemačka večeras

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaky

    14. oktobar 2015 | 19:29

    Grbic veoma dobar igrac ali kao trener ima mnogo stvari koje je lose uradio neverovatno da prva dva seta gubimo samo sto drzi u ekipu Nikllu Kovacevica koji je ocajan na prijemu itu smo izgubili mnogo poena i dva seta steta nadam se da cemu to biti dobra skola za drugi put

  • Gotam

    14. oktobar 2015 | 20:17

    Pa da blok ne postoji osim u trecem setu pa da je drvo bilo na mrezi neka lopta bi ga pogodila,cela evropa servira smec servis jedino mi prebacujemo loptu i dajemo im sigurnost u prijemu a Kovacevici jedino mogu da prime poruku a servis ne

  • rale

    14. oktobar 2015 | 23:36

    Sve ce to biti juce, momci glavu gore idemo dalje-volimo Vassssss

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA