Grbić: Moramo da naučimo da se ne predajemo, izgubili smo od boljeg!

Selektor Srbije ističe da ekipa mora da nauči da se bori sa pritiskom i da igra protiv boljih od sebe

  • 0

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić čestitao je Francuzima na pobedi i prolazu u polufinale. On je istakao da je jači tim pobedio.

Reprezentacija Srbije je poražena sa 3:1 u četrtfinalu Evropskog prvenstva i po drugi put u prethodnih 20 godina neće učestvovati u borbi za medalju.

>>> SRBIJA ISPALA U ČETVRTFINALU! Drugi najlošiji rezultat odbojkaša u poslednjih 20 godina!

- U ovom momentu Rusija i Francuska jače su od nas. Nije lepo da se to prizna, ali od prvog dana, otkako sam došao na mesto selektora, govorim momcima - dajte da mi uradimo sve što možemo, ali ako oni igraju fenomenalno i bolje od nas, zasluženo nas pobede, onda svaka čast, izgubili smo od boljeg. To se deslilo večeras i mislim da treba čestitati Francuzima, jer su odigrali bolje veći deo meča - izjavio je Grbić posle utakmice.

Foto: worldleague.2015.fivb.com Foto: worldleague.2015.fivb.com

On je dodao da se naš tim loše bori sa pritiskom kada igra protiv jačih ekipa.

- Moramo da naučimo da se ne predajemo do kraja, bez obzira ako se stvari iskoplikuju na terenu i rezultat ne ide u našu korist. Svestan sam da je to lakše uraditi protiv ekipa kao što je Estonija, ali ne i protiv Francuske ili Rusije. Međutim, ako želimo da ostvarimo rezultat i borimo se sa ovim jačim ekipama, moramo da napravimo korak napred - dodao je nekadašnji kapiten selekcije Srbije.

Na kraju je istakao da se iz ovog poraza moraju izvući pouke i da se treba raditi na poboljšanju igre.

- Treba da izvučemo pouke sa ovog Evropskog prvenstva, da vidimo da li je ovo naš maksimum i nakon toga da radimo na poboljsanju. Iako imam primedbe na suđenje večeras, smatram da nismo izgubili zbog sudijskih odluka - zaključio je selektor Srbije.

Foto: worldleague.2015.fivb.com Foto: worldleague.2015.fivb.com

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA