Rusi skandirali Kosovo je Srbija, pa dobili kaznu od UEFA! (VIDEO)

Ruska Lokomotiva kažnjena je od strane UEFA zbog, kako se navodi, rasističkih ispada

  • 37

UEFA je odlučila da kazni Lokomotivu iz Moskve zbog skandiranja njenih navijača na utakmici Lige Evrope sa albanskim Skenderbegom.

Ruski navijači su na utakmici skandirali "Kosovo je Srbija" i "Kosovo je srce Srbije".

>>> Rusi skandirali "Kosovo je Srbija", albanski fudbaleri tražili da se prekine meč! (VIDEO)

Ruski tim će na ime kazne morati da uplati 20.000 evra zbog rasističkih ispada svojih navijača na utakmici sa albanskom ekipom.

Pored činjenice da bi ovakav ispad, ako se tako uopšte može okarakterisati, trebalo biti označen kao etnocentrični ili nacionalistički, a ne rasistički, UEFA je još jednom pokazala da u bilo kojem spornom slučaju u kojem se pominje Srbija, Srbija uvek gubi.

Takođe će tribina na kojoj su se nalazili navijači koji su skandirali biti prazna na narednom meču. Zbog ove odluke najvatrenije pristalice Lokomotive neće moći da bodre svoj omiljni klub s južne tribine s koje to inače rade na utakmici protiv Bešiktaša.

Pored toga će igrači Lokomotive morati da nose transparent protiv rasizma.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    16. oktobar 2015 | 20:07

    Uefa ima lose kriterijume kada su upitanju Rusija i Srbija posto ce jednoga dana ta strana braniti prave vrednosti zivota a ne ko oni gaze sve sto je normalno,mrze nas i Ruse iz dna duse..

  • Tole-Bole

    16. oktobar 2015 | 20:22

    Smradovi Evropski, pocrkali dabogda, stici ce vas kad tad ta nepravda sto nam radite.....a kad Šipci u sred Srbije nose zastavu Velike Albanije i pale Srpsku zastavu po plasiranju na Evropsko (sto nema nikakve veze sa nama), a primjera ima jos milion, tu nemate nikakav komentar, i dalje se drzite dvostrukih arsina.....pa stvarno, ako odozgo neko gleda, ne moze vam biti dobro nikako..... Djubrad jedna Evropsko Americko kaubojska....!!!! Zivjela Srbija i Rusija!!!

  • ¥

    16. oktobar 2015 | 20:05

    Ovu uefu treba raspustiti,ni jednu normalnu odluku nisu doneli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA