Šta predstavlja novi barjak Delija kojim su provocirali navijače Rada? (FOTO)

Nije moglo bez prepucavanja dve navijačke grupe na Banjici na meču Rad Crvena zvezda

  • 4

Napeto je bilo na Banjici u duelu Rada i Crvene zvezde. Bilo je to prvo gostovanje crveno-belih na stadionu Kralj Petar I, koji prethodnih pet godina nije ispunjavao uslove za odigravanje mečeva visokog rizika.

>>> Zvezdina 10. pobeda u nizu: Grujić bombom načeo Rad, dokrajčili ga Ristić i Katai! (VIDEO)

Rad je izgradio tribinu iza gola, pa su se stekli uslovi da navijačke grupe budu razdvojene i da ne budu na jednoj tribini. Ipak, i to nije prošlo bez provokacija i čarki među navijačima Zvezde i Rada, među kojima postoji veliko rivalstvo, pa čak i mržnja.

>>> Zašto se Delije nisu čule u TV prenosu tokom prvog poluvremena? Odgovor je jednostavan!

Navijači Rada, popularni Junajted Forsi, spremili su specifičnu dobrodošlicu Delijama, pošto su imali ozvučenje koje je uticalo i na to da se na TV prenosu glasnije čuju i da imaju određenu prednost.

Ipak, u drugom je huk Delija nadjačao i ozvučenje, a svojevrstan odgovor i provokaciju Radovaca predstavljao je i novi barjak koji je osvanuo na tribini Zvezdinih navijača.

FK Rad - FK Crvena zvezda

Naime, među Delijama i Radovcima vlada dugogodišnje rivalstvo, iako su krajem devedesetih ove grupe bile dobrim odnosima, i zajedno su često imale navijačke akcije protiv hrvatskih navijača za vreme bivše SFRJ. Onda je jedan deo Zvezdinih navijača sve više počeo da se priključuje Junajted Forsima, odnosi su zahladneli, pa je sa strane Delija počela prozivka kojom su navijače Rada zvali crvenkape.

Sada su napravili i takav barjak.

FK Rad - FK Crvena zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojan

    17. oktobar 2015 | 16:42

    Bila je fenomenalna provokacija jer Delije nikada ne bi napali i isprebijali devojke kao što su to ovi jadnici navijači Rada neki dan sramotno uradili.

  • Igor Bg

    17. oktobar 2015 | 21:24

    Radovci su kukavice!Kad prodje inter banjicom da vidite sta bezanija ja sam umro od smeha!I napadaju aamo kad su 10 na 2 ako ima 3 coveka onda napadaju ako njih ima 15

  • B-r-a-v-o

    18. oktobar 2015 | 13:06

    Radovci su napunjeni kod kuce jedino to je vazno Na Marakani mora petarda ili "poker" u najgorem slucaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA