Vaterpolisti Srbije pobedili Francuze posle preokreta

Srpski delfini pobedili su sa 12:9 Francusku na startu Svetske lige a na klupi je sedeo Vlada Vujasinović

  • 1

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je u Beogradu selekciju Francuske sa 12:9  (3:2, 2:5, 1:2, 6:0), u prvom kolu B grupe Svetske lige.

Vujasinović menja Savića na klupi vaterpolista za jedan meč

Branilac titule u tom takmičenju, aktuelni svetski i evropski prvak, do očekivanog uspeha došao je posle preokreta furioznom igrom u poslednjoj četvrtini.

Do tada, Francuzi su bili bolji i sigurniji, u jednom trenutku imali i tri gola prednosti i činilo se da mogu do velikog iznenađenja.

Međutim, podmlađeni sastav Srbije, potpomognut iskusnim asovima Andrijom Prlainovićem i Filipom Filipovićem, zaigrao je angažovano u poslednjih osam minuta i izrešetao protivničku mrežu za startnu pobedu u Svetskoj ligi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Najefikasniji su bili Prlainović sa četiri i Filipović i Gavril Subotić sa po tri gola, dok se kod Francuza istakao Krusilat sa pet.

Pred početak utakmice na Tašmajdanu organizovan je defile sve tri srpske reprezentacije koje su ove godine osvojile zlatne medalje.

Selekcija Srbije trijumfovala je na Evropskim igrama u Bakuu, juniori su bili najbolji na svetskom prvenstvu u Almatiju, a seniori su osvojili Svetsku ligu u Bergamu i titulu šampiona sveta u Kazanju.

Najbolji vaterpolisti Srbije u narednoj utakmici B grupe dočekuju Španiju 17. novembra u Novom Sadu.

Ekipu je umesto selektora Dejana Savića prvi put vodio njegov asistent i veliki prijatelj Vladimir Vujasinović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA