MALO GOLOVA U LIGI ŠAMPIONA: Nula Reala i PSŽ-a, De Brujne spasio Siti! (VIDEO)

Ukupno 15 golova postignuto na osam mečeva u grupama A, B, C i D

  • 0

Za razliku od utorka, na mečevima trećeg kola Lige šampiona u sredu nije viđeno mnogo golova, a najveće je razočaranje definitivno meč u Parizu, između Pari Sen Žermena i Real Madrida, od kog se najviše očekivalo a završen je rezultatom 0:0.

Isti rezultat je bio i u Torinu, gde italijanski šampion Juventus nije uspeo da opravda ulogu favorita i savlada Borusiju Mehengladbah. Nemački klub je ovim rezultatom stigao do prvog boda u grupi D.

Sigurnu pobedu ostvario je Atletiko rezultatom 4:0 protiv Astane, kao i Volfsburg protiv PSV-a 2:0. Malme je priredio iznenanđenje savladavši "starosedeoca" u elitnom takmičenju, Šahtjor iz Donjecka.

Mančester Siti je golom De Brujnea u sudijskoj nadoknadi srušio Sevilju 2:1, a CSKA je u Moskvi vodio protiv Mančester Junajteda, ali su gosti ipak osvojili bod 1:1.

Najvažniji momenti večeri:

* Real Madrid nije uspeo da postigne gol u grupnoj fazi prvi put posle 41 utakmice, odnosno od novembra 2008. godine

* Postignut najbrži gol od početka sezone - Benfikin Gajtan na minut i 14 sekundi precizan protiv Galatsaraja.

* Srpski fudbaler i član Malmea Nikola Đurđić promašio penal

* Greška Zorana Tošića značajno doprinela da Mančester junajted izjednači 1:1

* Roviti Aleksandar Kolarov je u drugom poluvremenu zaigrao za Siti protiv Sevilje

A grupa

Malme – Šahtjor 1:0

(Rozenborg 17)

PSŽ – Real Madrid 0:0

Tabela: Real Madrid 7 bodova, PSŽ 7, Malme 3, Šahtjor 0.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Malme je stigao do prvog boda u grupi, pošto je na svom terenu savladao ukrajinsk Šahtjor. Gol za domaće usledio je posle lepe akcije koju je završio kapiten Markus Rozenborg.

Tačku na pobedu mogao je da stavi srpski fudbaler Nikola Đurđić, ali je u 55. minutu njegov šut sa bele tačke odbranjen.

U Parizu je Real bio konkretniji, iako su falili Geret Bejl i Karim Benzema. Ovako, "kraljevići" su se oslanjali na Hesea, Vaskeza i Iska, pa bi se moglo reći da su oni srećniji zbog boda.

Pretio je Kristijano Ronaldo i iz prekida, na drugoj strani i Ibrahimović i Di Marija, ali gola večeras jednostavno nije bilo.

Ronaldo je najbolju priliku imao u 73. minutu, kada je posle njegovog snažnog udarca iskosa lopta za malo okrznula stativu.

B grupa:

CSKA Moskva – Mančester Junajted 1:1

(Dumbija 15 - Marsijal 65)

Volfsburg – PSV Ajndhoven 2:0

(Dost 46, Kruze 57)

Tabela: Volfsburg 6, CSKA 4, Mančester Junajted 4, PSV 3.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Čvrst meč u Moskvi bio je u znaku Marsijala - najpre je mladi Francuz skrivio penal igranjem rukom, pa je Jeremnkov šut odbranio De Hea, ali španski golman nije uspeo da odmah potom uspešno interveniše na pokušaj Dumbije.

Ipak, Junajted je dočekao grešku u igri domaćih, i to baš onu koju je napravio srpski reprezentativac Zoran Tošić, što je bio poklon za Marsijala da se donekle iskupi za kiks.

Volfsburg je uspeo da u drugom poluvremenu postigne dva gola koja su mu donela prvo mesto u grupi, i sad jedino PSV ima tri boda i poslednji je na tabeli.

C grupa:

Atletiko Madrid – Astana 4:0

(Nigez 23, Martinez 29, Tores 63, Dadečko autogol 89)

Galatasaraj – Benfika 2:1

(Inan 19, penal, Podolski 33 - Gajtan 2)

Tabela: Atletiko 6, Benfika 6, Galatasaraj 4, Astana 1.

Španski predstavnik je praktično sve rešio u prvih pola sata meča. Kazahstanski predstavnik, na čijem je golu bio golman poreklom iz Požege Nenad Erić, odolevao je do Nigezovog prvog pogotka nakon izvedenog kornera.

U gužvi u petercu odlično se snašao i Martinez, a tačku je stavio Fernadno Tores. Da veče kazahstanske ekipe bude komplet katastrofalno pobrinuo se Dadčko autogolom u finišu utakmice.

Zanimljivije je bilo u Istanbulu.

Benfika, u čijem sastavu je Ljubomir Fejsa presedao na klupi, već u drugom minutu je utišala Istanbul pogotkom Gaitana, ali je penal za domaće u 19. minutu bio ključan za preokret.

Inan je bio siguran, da bi Podolski postigao gol za pobedu i održao turskog predstavnika u trci za osminu finala.

D grupa:

Juventus – Borusija Menhengladbah 0:0

Mančester Siti – Sevilja 2:1

(Boni 36, De Brujne 90+1 - Konopljanka 30)

Tabela: Juventus 7, Mančester Siti 6, Sevilja 3, Borusija 1.

Kevin de Brujne je fudbaler kog će engleska štampa veličati narednih dana, jer je upravo Belgijanac u zaustavnom vremenu postigao gol za pobedu "građana" protiv šampiona Lige Evrope.

Treba reći da je Siti bio miljenik sreće na svom terenu, prvenstveno zbog Bonijevog izjednačujućeg pogotka. Engelski predstavnik ima problem sa povredama u prethodnom periodu, ali je u 60. minutu zaigrao Aleksandar Kolarov kada je zamenio Zabaletu.

Juventus nije uspeo da stigne do tog gola koji bi ga odlepio od Sitija na tabeli. Borusija Mehengladbah se uspešno odbranila u Torinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA