Grant: Ilić je jedan od najboljih sa kojima sam radio

- Trenirao sam mnoge igrače u karijeri, a Ilić je sigurno jedan od najpametnijih - izjavio je trener Partizana, i dodao da svom kapitenu želi još 500 utakmica u crno-belom dresu

  • 0

Trener fudbalera Partizana Avram Grant rekao je posle prvenstvene pobede nad ekipom BSK-a (2:0) da je kapiten "crno-belih" Saša Ilić jedan od najboljih igrača sa kojima je radio.

Partizan je devetom uzastopnom pobedom na korak od odbrane titule šampiona Srbije, a da bi i matematički obezbedio trofej potreban mu je bod u narednom meču protiv Borca u Čačku.

- Srećan sam zbog činjenice da smo nadomak titule, ali hoću prvo da pričam o Iliću. Trenirao sam mnoge igrače u karijeri, neki od njih su sada u svetskom vrhu, a Ilić je sigurno jedan od najpametnijih, najprofesionalnijih i najposvećenijih igrača sa kojima sam radio -izjavio je Grant, i u šali dodao da mu želi "još 500 utakmica u Partizanu".

Uoči večerašnjeg susreta, legenda kluba Momčilo Vukotić uručio je priznanje Iliću za 568. meč u crno-belom dresu. Kapiten je po broju odigranih utakmica preuzeo drugo mesto na "večnoj listi" Partizana, iza Vukotića.

- Bila je ovo dobra utakmica. Kontrolisali smo igru, diktirali tempo i stvarali šanse, ali je, kao i u većem delu sezone, procenat realizacije bio nizak. Ipak, uspeli smo dva puta da zatresemo mrežu i na kraju zasluženo trijumfujemo - rekao je Grant.

Trener BSK-a Veličko Kaplanović je, uz čestitke Iliću za jubilej, ocenio da je njegov tim prvo poluvreme odigrao "veoma bojažljivo".

- Zavisili smo samo od sreće i dobro je što je na kraju ostalo samo 2:0. Partizan je u drugom delu usporio ritam, mi smo zaigrali bolje, i mislim da smo dokazali da zaslužujemo mesto u Superligi. Ostale su još četiri utakmice do završetka šampionata, sudbinu držimo u svojim rukama - poručio je Kaplanović.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA