POBUNA: Fudbaleri Totenhema traže smenjivanje Rednapa!

Britanski sajt Goal.com otkriva da je nezadovoljstvo svlačionice "pevaca" stiglo do predsednika kluba, te da angažman trenera definitvno prestaje od leta

  • 0

Fudbaleri Totenhama pobunili su se protiv trenera Harija Rednapa i njegovih metoda zbog kojih su "pevci" nanizali veliki broj poraza i upropastili sezonu, piše britanski sajt Goal.com.

Nekoliko igrača, uključujući i one koji su dugo u klubu, prenelo je svoje frustracije proteklih nedelja preko agenata do predsednika kluba Danijela Levija zbog samo jedne pobede u prethodnih devet prvenstvenih mečeva.

Kako prenosi navedeni sajt, fudbaleri su se žalili na Rednapovu taktiku i pripreme za meč, naglasivši da treninzi tokom nedelje nisu dovoljno kvalitetni za pripremu utakmica za vikend.

- Igrači kažu da nisu spremni za mečeve koji im slede. Na primer, cele nedelje vežbaju formaciju 4-5-1, a onda na utakmici budu u formaciji 4-4-2, ili obrnuto. Takođe kažu da se ne usredsređuju dovoljno na detalje i taktiku. Najčešća žalba je da se jako malo ili nimalo radi na vežbanju odbrane. Dosta je znakova pitanja oko trenerskog podučavanja i da li igrači uopšte napreduju kroz angažman osoblja - rekao je izvor blizak klubu sajtu Goal.com.

Navodno su igrači digli toliku buku kod čelnika kluba, da oni zahtevaju smenjivanje Rednapa na kraju sezone, čak i ako ne bude bio angažovan kao selektor Engleske.

Klub je odustao od planova da svim silama ubeđuje 65-godišnjeg trenera da ostane na "Vajt Hart Lejnu", i po svemu sudeći mu neće ponuditi novi pripremljeni ugovor od oko 20 miliona evra.

Neki igrači "pevaca" osećaju efekte 49 mečeva na kojima je Rednap izvodio samo najjače adute u prvih 11 za svaku utakmicu u okviru Premijer lige i FA Kupa, a pritom ne koristi druge "izvore" koji su mu na raspolaganju.

Modrić, Bejl, Parker, Voker, Asou-Ekoto, Kabul i Adebajor bili su u startnim postavama na 28 od 34 prvenstvene utakmice i imali velike minutaže.

- Neki igrači su iscprljeni, a rezultat je da su standardi pali. Ako pogledate Mančester Junajted, Aleks Ferguson predantno vodi ekipu tokom cele sezone, osvežava tim i oslanja se na pouzdanije igrače. Rednap samo izabere 11 najboljih i forsira samo njih da urade sav posao - naglasio je izvor.

U januaru je klub napustio Pavličenko, a Pijenar, Basong i Ćorluka su na pozajmici. Njih za zamenili Saha i Nelsen, koji uveliko kubure sa povredama.

Čelnici Totenhema su sve bliži zaključku da treba da se oproste od Rednapa posle pet poraza i tri remija, a poslednju pobedu su "pevci" zabeležili 11. februara protiv Njukasla (5:0). Tada je Totenhem bio treći na tabeli sa deset bodova više od tada pratećeg Arsenala. Ne zaboravimo i ponižavajući poraz u polufinalu FA kupa od Čelsija od 5:1.

Ipak, uprava kluba ne planira da reaguje dok Fudbalska asocijacija ne ozvaniči poziv Rednapu da sedne na klupu reprezentacije Engleske.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA