Vaterpolstima Partizana trebala dva produžetka za pobedu nad Zvezdom

Prava drama viđena je na Banjici, iako golova nije bilo u četvrtoj četvrtini i prvom produžetku. Na kraju ipak slavili "crno-beli" 6:5 (2:1, 2:2, 1:2, 0:0; 0:0, 1:0)

  • 0

Dugo se ovakav klupski vaterpolo nije gledao u Srbiji. Aktulelni srpski i evropski šampion Partizan jedva je savladao Crvenu zvezdu VET  u prvoj utakmici finala plej-ofa državnog prvenstva posle dva produžetka  6:5 (2:1, 2:2, 1:2, 0:0; 0:0, 1:0).

Krenulo je takoreći klasično - Partizan je poveo 2:0, a onda i 3:1, pa je delovalo da će ovo biti još jedna rutinska pobeda "crno-belih". Iako Zvezda ni u jednom trenutku nije vodila, pokazala je neverovatnu borbenost u odličnoj atmosferi na Banjici, tako da je zaostajala uglavnom za gol razlike i držala priključak. Srđan Aksentijević je pri kraju treće četvrtine postigao gol za 5:5, i tako najavio retko viđenu neizvesnu završnicu.

Partizanova realizacija sa igračem više bila je katastrofalna - jedan gol iz devet napada. Ako se tome dodaju još i neverovatnije odbrane golmana Crvene zvezde Gojka Pijetlovića, koji je između ostalog odbranio i peterac Stefanu Mitroviću, može se zaključiti da je na Banjici viđen pravi "večiti derbi".

U poslednjoj deonici nije bilo nijednog gola, jer su Partizanovi vaterpolisti organizovali čeličnu odbranu i olakšali posao Stefanu Živojinoviću, koji je zamenio povređenog Slobodana Sora. S druge strane, ni "crno-beli" nisu mogli da se domognu pogotka jer je Zvezda na golu imala već pohvaljenog Pijetlovića. U poslednjem minutu, "crveno-beli" su imali dva vezana napada koje su se neuspešno završili, a šut kapitena šampiona Vladimira Vujasinovića je odbranjen.

Čudna utakmica se nastavila tako što ni u prvom produžetku nije bilo golova, a na dramatičnu završnicu u drugom tačku je stavio Stefan Mitrović.

Druga utakmica se igra u subotu, a domaćin je Crvena zvezda.

Najefikasniji su bili Mitrović sa dva, i Korolija, Ćuk, Vujasinović i Vukićević sa po jednim golom. Među "crveno-belima" su to bili Vasović i Aksentijević sa po dva gola, i Avramović sa jednim golom.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA