UEFA NEMILOSRDNA: Kažnjeni fudbaleri Čelsija ne prisustvuju ceremoniji dodele pehara Lige šampiona

Iako će kapiten Džon Teri sa Ivanovićem, Meirelešom i Ramiresom biti na listi od 30 primalaca medalja, oni neće biti na podijumu u Minehnu ako plavci postanu prvaci Evrope. Navijačima iz Londona obezbeđena tek četvrtina karata

  • 0

Ukoliko Čelsi pobedi Bajern u finalu Lige šampiona 19. maja u Minhenu, kontroverzni i suspendovani kapiten "plavaca" Džon Teri verovatno neće primiti "ušati" pehar. Razlog je taj što UEFA ne želi da kažnjeni igrači budu deo slavljeničke ceremonije.

Teri će, zbog crvenog kartona koji je zaradio zbog nesportskog poteza nad Aleksisom Sančezom, finale posmatrati sa tribina "Alijanc Arene", zajedno sa Meirelešom, Ramiresom i Ivanovićem, koji su pokupili suspenzije zbog žutih kartona.

Zamenik kapitena Frenk Lampard rekao je za "Dejli mejl" da mu uopšte nije važno ko će podići pehar Lige šampiona, koji bi "plavci" osvojili po prvi put.

- Mom egu to nije potrebno. Samo želim da budem deo tima koji bi osvojio Ligu šampiona, i zaista mi nije bitno ko će podići pehar - izjavio je Lampard.

Ipak, čelnici Uefe žele da kapiten koji će primiti pehar najelitnijeg klupskog takmičenja bude na terenu, pa bi svaki drugačiji zahtev mogao da dovede do sankcije Disciplinske komisije.

Iz Čelsija kažu da ovaj problem nije njihov prioritet i da ne žele da forsiraju njegovu važnost.

Naime, Roj Kin i Pol Skol nisu učestvovali na ceremoniji dodele pehara kada je Mančester junajted osvojio Ligu šampiona 1999, jer im nije bilo dozvoljeno da igraju u finalu.

Sigurno je da će se UEFA mrštiti na svaki pokušaj Čelsija da "prošvercuje" Terija na podijum u Minhenu, iako će on sa trojicom saigrača biti na listi od 30 primalaca medalja za pobednike.

Proteklih dana se u Evropskoj fudbalskoj organizaciji govori o ukidanju kazni zbog žutih kartona za finale.

Na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, žuti kartoni će biti poništeni posle grupne faze, kako niko ne bi propustio finale zbog tri žuta kartona. Sličan sistem bi trebalo da se uvede i u Ligu šampiona.

U međuvremenu, navijači "plavaca" su posle osiguranih 25.000 karata za finale FA kupa doživeli još jedan peh sa kartama, pošto im je u Minhenu obezbeđeno svega 17.500 ulaznica.

Ta cifra jedva da je četvrtina "Alijanc Arene", čiji je kapacitet 66.000 mesta, a cene karata su od 70 do 370 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA