Olga Danilović: Moja prva ITF titula sa tatom!

Najbolja juniorka Srbije ulazi sledeće nedelje u top 100 na svetu iako ima samo 14 godina, a ovog vikenda je osvojila ITF turnir u Almereu u Holandiji

  • 4
Olga i  Predrag Saša Danilović Foto: TSS/ AP/Tanjug

Olga Danilović žari i pali juniorskom svetskom scenom iako ima samo 14 godina.

>>>ČUDO OD DETETA: Danilovićeva ćerka gazi sve redom i osvaja turnire!

>>>Danilovićevoj ćerki predviđaju osvajanje Australijan opena!

Najbolja juniorka Srbije i jedna od najvećih mladih dana svetskog ženskog tenisa, trijumfovala je na turniru u Almereu u Holadniji gde je u finalu kao prvi nosilac savladala Belgijanku, drugog nosioca Laru Salden 6:4, 3:6, 6:3. Na istom turniru Olga je odigrala i finale dubla u paru sa Slovenkom Kristinom Novak (na slici).

U poslednjih mesec i po dana Danilovićeva je odigrala četiri ITF turnira (konkurencija do 18 godina) osvojila tri trofeja (Novi Sad, Barselona, Almere) i igrala jedno finale (Lošinj). U 2014. je osvojila ITF prvenac u Skoplju.

Sjajnom serijom rezultata i pobeda Olga je zabeležila skok na ITF listi najboljih juniorki sveta za 650 mesta za samo mesec i po dana. Trenutno je 130. a kada se upušu poeni iz Almerea Danilovićeva će biti među 100 najboljih na svetu.

Olga Danilović levo Foto: Teniski savez Srbije Olga Danilović levo Foto: Teniski savez Srbije

- Izuzetno sam zadovoljna svim što sam učinila od početka septembra do sada. Veliki broj pobeda, mečeva, ali i poena koji mi donose plasman na juniorski gren slem u Melburnu, moj prvi Australian Open kome se jako radujem.

- Na turniru u Almereu sam bila sa tatom i ovo je naša prva zajednička ITF titula, meni posebno draga - kroz osmeh ispunjen srećom kaže Olga.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na početku sezone 2015. Olga je izjavila da bi volela bih da ostane u vrhu rang liste do 14 i da što više spusti rang na ITF-u.

Danilovićeva koja je u ovoj sezoni igrala i finale čuvenog Tarba u Francuskoj (nezvaničnog prvenstva sveta u konkurenciji do 14), osvojila državno prvenstvo u konkurenciji do 14, osvojila Tennis Europe turnir u Pančevu (do 16), odigrala i prvi profi turnir (Prokuplje, fjučers), zatim nanizala zlatni niz na ITF sceni.

Olga zbog godina (14) ima limitiran broj turnira na evroskoj i svetskoj sceni koje može odigrati od rođendana do rođendana jer se tako računa ukupan dozvoljen broj turnira.

- Do kraja kalendarske 2015. odigraću i ono što svi juniori najviše vole, turnire na Floridi (Edi Her i Oranž Boul) gde očekujem da nastavim sa dobrim rezultatima, ali pre svega da steknem dragoceno iskustvo igrajući sa najboljim juniorkama sveta – zaključila je Olga.

Uz titulu prvaka Srbije do 12 i 14 godina, najbolje na Tennis Europe listi najboljih juniorki Evrope, sada i najbolje juniorke Srbije, koja će za par dana biti članica top 100 na svetu, Danilovićeva je nema sumnje pravi teniski dijamant. Ovu devojčicu krase izuzetne radne navike, nesvakidašnja sportska inteligencija i potpuna predanost tenisu. Sve su to uslovi koji vode samo u jednom pravcu - ka vrhu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    25. oktobar 2015 | 18:00

    Bravo curo ,svako poštovanje. Nadam se da ćeš imati više uspjeha od Ane i Jelene...samo jako i hrabro. Veliki pozdrav i za tvog oca. Veliko hvala na svim trenutcima radosti...

  • yug

    25. oktobar 2015 | 17:28

    Svaka cast Malena,i nadam se da je ovo samo pocetak tvojih uspeha!!!Svaka cast i porodici Danilovic ...!!!

  • Derventa

    26. oktobar 2015 | 19:27

    Ljudi moji zapamtite da se Đoković neće više ponoviti ni za 1000 godina.. zato uživajmo u njegovom plesu dok još možemo jer mi prisustvujemo stvaranju istorije koja će večno ostati zapisana.. pozzz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA