Terzić tvrdi da će Zvezda uraditi sve da igrači ne odu na zimu! Ovo su planovi za prelazni rok!

Želja generalnog direktora kluba je funkcionisanje kao Barselona, koja je jedan od najuspešnijih klubova zbog jake omladinske škole

  • 16

Generalni direktor Crvene zvezde u ostavci Zvezdan Terzić poručio je da će uprava na sve načine pokušati da zadrži ekipu, i da niko od igrača ne ode tokom zimskog prelaznog roka.

Crveno-beli su prvi krug šampionata odigrali jako dobro, posle 15 kola imaju 16 bodova prednosti nad večitim rivalom Partizanom, a niz pobeda je nakon poslednjeg trijumfa nad Borcem na brojci od 12.

- Učinićemo sve da nam niko ne ode, sigurno je da će ovaj tim da raste, pojačavaćemo na pozicijama koje su potrebne da se Zvezda sledeće sezone nosi sa evropskim klubovima - rekao je Terzić gostujući u emisiji "Pregled kola" na televiziji "Arena Sport".

Terzićeva je želja da u budućnosti klub funkcioniše kao Barselona, koja je jedan od najuspešnijih klubova zbog jake omladinske škole.

- Potrebniji je skauting omladinskoj školi nego prvom timu. Nemamo šest profesionalnih skauta da im damo platu i šaljemo ih u Južnu Ameriku. Treba raditi na teritorijalnom principu, u regionu, da bismo dolazili do novih igrača. Omladinska škola ima finansijskih poteškoća, ali znamo put koji treba da pratimo - dodao je on.

- Zagovornik sam teze da to što je za prvi tim je malo, za omladinsku školu je puno. Omladinska škola ne bi smela da trpi i da se nosi sa problemima prvog tima, zato treba da postoji odvojen račun - poručio je funkcioner crveno-belih i dodao:

- Moja je želja da nema stranaca u ekipi, ali uvek će biti stranac koji može da pomogne Zvezdi.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na konstataciju da su se trenutni stranci u ekipi postali nosioci igre, nejasno je još kako će se pokazati Bruno Matos, koji je stigao letos iz Novog Pazara.

- Matos se sviđa Božoviću, on mu veruje. Nisam mogao da verujem da je imao rupturu mišića 12 centimetara, mislio sam da su doktori pogrešili i mislili na milimetre. Dakle, nisam protiv stranaca ako nemamo bolje rešenje, voleo bih da imamo kao Barselona, jer oni igrači koji dođu iz omladinske škole znaju sa kakvim pritiskom se nosi u prvom timu, prošli su derbije u svojoj kategoriji sa Partizanom.

Zvezda se priprema za naredni prelazni rok. Obaveza je zbog održavanja bodovne prednosti i nastupa u kvalifikacijama za evrotakmičenje.

- Radimo na tome. Jasno je da Zvezda igra dobar fudbal, ali protivnici nekad nam lako daju gol. Trebalo bi da dovedemo nekog štopera, zadnji vezni... može da bude stranac, ali nećemo gomilati igrače. Ibanjez zbog hrvatskog državljanstva nema status stranca, tako da uz Vieiru i Donalda imamo prostora za još dvojicu stranaca - rekao je Terzić i potom istakao:

- Moramo da imamo dva kvalitetna rešenja na svakoj poziciji.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Prioritet je da crveno-beli nastave put ka šampionskoj tituli.

- Šest godina je titula bila misaona imenica, sad smo na 16 bodova prednosti i već se priča o Ligi šampiona. Kad bi ove godine Partizan osvojio, prešao bi Zvezdu, i titula je prioritet svih prioriteta. Iskustvo koje imam mi govori da nema opuštanja.

Kada je u pitanju dug kluba, Terzić ističe da je najvažnija ta stvar što je promenjena njegova struktura.

- Dug je sad 42 miliona evra, kad sam došao bio je 52. Suština nije ta što se smanjio, ono što je najpozitivnije što je promenjena struktura duga. Na zelenoj grani je Zvezda u odnosu na pre godinu i po dana. U organizaciji krizi nema, što pokazuju rezultati, oni ne dolaze sami od sebe. Igračima treba obezbediti plate koje nisu male, struja, voda... zna se ko šta radi. Sada imamo osam umesto 16 članova Upravnog odbora.

Konkretno, kad je u pitanju struktura duga, Terzić je priznao da je iznuđen potez bio prodaja dela ekonomskih prava na Luku Jovića.

- Napravili smo transfere za pet miliona i 400 hiljada evra (Rajković, Jović). Iznuđen potez je bio za Jovića. Javnost ne zna da smo dopili dopis od FIFA i morali smo do 24. novembra prošle godine da isplatimo Bronovickog, inače je automatska kazna bila oduzimanje bodova i 30 dana da se izmiri 840.000 evra. Onda bismo bili izbačeni iz takmičenja, a u sred novembra ne možete lako doći do 840.000 evra jer nije prelazni rok - istakao je Zvezdan Terzić.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    26. oktobar 2015 | 15:27

    Od pocetka sezone sam kao zvezdas davao punu podrsku terzicu I bozovicu.kakva bi samo bila greska da su otisli posle remija sa radnickim na marakani.za tim treba vremena I strpljenja nista se nemoze preko noci ali nista.samo napred terza do lige sampiona

  • Konac

    26. oktobar 2015 | 13:19

    Terzo napred i samo guraj videlo se 6 oktobra ko voli i ko se bori za cz

  • Frndo

    26. oktobar 2015 | 08:54

    Jeste ovaj Terza lopurda ali sad za sad radi u korist Zvezde. Ja njega ne bi menjao na izborima... Nek on sačuva ovu ekipu i trenera pa da konačno udjemo u kvalifikacije za evropu uigrani a ne da se uigravamo nedelju dana pred utakmicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA