VALENTINO ROSI PODELIO PLANETU: Odbija da vozi poslednju trku, španski pakt mu uzima titulu! (VIDEO)

Pred poslednju trku u Moto GP šampionatu Španci "žele glavu" omraženog Italijana posle njegovog skandaloznog poteza u Maleziji, gde je podmuklo sklonio sa staze aktuelnog prvaka Markeza

  • 89
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Valentino Rosi je trenutno najveći negativac u svetu moto sporta, a i šire, zbog najblaže rečeno nesportskog poteza tokom trke za Veliku nagradu Malezije, vožene na stazi Sepang.

>>> DOKTOR IZAZVAO SKANDAL: Valentino Rosi gurnuo Markeza nogom i oborio ga s motora! (VIDEO)

Popularni Doktor, devetostruki šampion i verovatno najpopularnija figura u moto svetu, u krivini je namerno oborio i dalje aktuelnog prvaka, 14 godina mlađeg Španca Marka Markeza, čime su tenzije na relaciji ova dva rivala dosegle zapaljivi vrhunac pred finiš sezone.

I na osnovu izjava vodećeg u generalnom plasmanu pre trke, mogle su da se naslute "varnice" i na stazi, ali malo ko je očekivao ovakav, svako će reći, podmukao potez 36-godišnjeg asa.

Epilog trke u Maleziji: Markez je ostao bez plasmana, Rosi je zadržao treće mesto iza Pedrose i Lorenca, ali su mu oduzeta tri boda i - ono što je najgore po njega - kažnjen je polaskom sa začelja u poslednjoj trci sezone u Valensiji, koja je na programu 8. novembra, gde će uslediti konačni obračun za titulu između Italijana i drugoplasiranog Lorenca.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dan posle skandala na Sepangu i kazne, Italijan je najavio da razmišlja o tome da bojkotuje trku u Valensiji.

- Možda neću ni voziti u Valensiji, ali o tome tek treba da odlučim. Kazna nije u redu jer nisam uticao na to da Markes padne. Žao mi je zato što je pao, jer sam samo želeo da ga iznerviram. Uvek sam bio fer vozač - rekao je Rosi.

Iako je bilo očigledno da je trzajem noge bukvalno sklonio Markeza sa staze, Italijan je nedugo posle trke negirao ono što su svi videli, i istovremeno optužio Markeza za nesportske radnje u cilju da pomogne zemljaku Lorencu da dođe do titule.

- Očigledno je kada pogledate snimak iz helikoptera (iznad Sepanga), da nisam imao nameru da ga srušim. Samo sam želeo da ga usporim, jer je igrao "prljavo", čak "prljavije" nego u Australiji - aludirao je Rosi na prethodnu trku u kojoj je Španac radio u korist Lorenca.

- Jasno se vidi da je Markez već bio u padu kada je moja noga skliznula - poručio je Rosi.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pred Italijanom je sada možda i najveći izazov poslednjih godina.

Pored toga što je ušao u otvoreni rat sa najvećim rivalima Markezom i Lorencom, sa kojim takođe ima istoriju sukoba, Rosi će 10. titulu u karijeri juriti u neprijateljskom okruženju - u Španiji!

Naravno, pod uslovom da pristane da je vozi startom sa poslednjeg mesta.

Kao ometajući faktor Rosiju da dođe do šampionskog lovora, ne treba zaboraviti ni Danija Pedrosu, trećeg Španca, koji je odavno bez šansi da bude prvi, ali bi mogao da odigra važnu ulogu kao deo španskog pakta da se sruši Italijan.

Foto: AP Foto: AP

Posle svega što se dešavalo tokom ove sezone, i sa ovom epizodom u Maleziji, jedno je sigurno - čeka nas "vrela" trka na Mediteranu.

U slučaju pobede Lorenca koja mu donosi 25 poena, Rosi će sačuvati prvo mesto samo ako bude drugi.

Pogledajte još jednom scenu koja je podelila planetu.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiiiii

    26. oktobar 2015 | 13:57

    Rosi je još jednom pokazao ko je tata u ovom sportu. Ovaj mali, slinavi, napaljeni klinac je u poslednje dve trke pokazao koliki je debil i komplekas...

  • OG Loc

    26. oktobar 2015 | 14:17

    Ko kaze da je najveci negativac i da je izveo nesportski potez… prvo treba sagledati celu situaciju zbog cega je doslo do toga da Rosi bukvalno stane da bi malom glupanu objasnio da je smisao trkanja biti prvi, a ne boriti se protiv vozaca bez obzira da li je u trci za titulu ili ne… a drugo mali glupan dodaje gas i prvo udara glavom u koleno Rosija i posle toga pada jer udara i ruckom od kocnice od Rosija… Ocigledno je da se onaj koji je pisao ovo slabo razume u trkanje i da gleda samo jednu stranu medalje… DR ROSSI SAMPION SADA I ZAUVEK !!

  • Pedja doktor

    26. oktobar 2015 | 13:44

    Тако се не показује поштовање великим шампионом и идолима као што је валентино, срамота, због њега су и почели да се баве мотоциклизмом ови балавци

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA