Drugoligaš ponizio Arsenal kao niko u 56 godina, Čelsi ispao na penale!

Horor veče za velikane iz Londona u Liga kupu Engleske

  • 0

Prava seča favorita dogodila se u utorak na mečevima Liga kupa Engleske, pošto su i Arsenal i Čelsi ispali iz takmičenja.

Ekipa Arsena Vengera poražena je od Šefild Vendzeja sa ubedljivih 3:0, a meč su obeležile i povrede Tea Volkota i Aleksa Okslejda Čemberlena u redovima Tobdžija (ako se posle ovog meča mogu tako nazvati). Šefild je slavio golovima Valasa, Žoaa i Hačinsona.

Poslednji put je Arsenal poražen od drugoligaša sa tri gola razlike još davne 1959. godine, a zanimljivo da je i tada izgubio od ekipe iz Šefilda, samo je tada bolji bio Šefild junajted.

Nastavio se i horor Čelsija i Žozea Murinja, pošto su izbačeni na penale na gostovanju Stouku. Malo je falilo da Plavci ispadnu i u regularnom delu meča, pošto je Stouk imao prednost od 1:0 golom Voltersa u 52. minutu, ali je Loik Remi u 91. minutu obezbedio produžetak. Imao je Stouk i crveni karton ceo produžetak, ali Murinjovi momci to nisu iskoristili, pa je odlučivala penal drama.

Svi su pogađali penale dok red nije došao na Edena Azara, koji je izveo poslednju penal seriju za Čelsi i promašio, čime je omogućio Stouku plasman u narednu rundu, a Murinju dodatno zakopmplikovao posao i još žešće uzdrmao stolicu. Bane Ivanović je od ranije povređen, a Matić nije bio na

U preostala dva meča takođe je pobednik odlučen na penale. Everton je pobedio Norič, a Hal je bio bolji od Lestera.

Rezultati Liga Kupa

Utorak:

Everton - Norič 1:1 (penali 4:3)

Hal - Lester 1:1 (penali 5:4)

Šefild Venzdej - Arsenal 3:0

Stouk - Čelsi 1:1 (penali 5:4)

Sreda:

Liverpul - Bornmut

Mančester Siti - Kristal Palas

Mančester Junajted - Midlzbro

Sautempton - Aston Vila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA