Lista koja znači da za srpske klubove neće biti mesta u Evroligi!

Timovi iz ABA lige će teško moći da igraju Evroligu, ukoliko se 3. novembra ostvari plan FIBA

  • 15

Teški dani nalaze se pred srpskom, ali i regionalnom košarkom! Ono što se pre nekoliko meseci stidljivo pominjalo sada je postalo javno - FIBA želi da preuzme Evroligu u kojoj neće biti klubova iz ABA lige.

Dan ''D'' mogao bi da bude 3. novembar kada će se održati razgovor između FIBA, velikih evropskih klubova i članova sadašnje strukture Evrolige koju vodi Đordi Bartomeu.

Ideja je da se Evroliga naredne sezone smanji na 16 klubova, gde bi zagarantovano mesto imali Barselona, Real, Olimpijakos, Panatinaikos, CSKA, Makabi, Efes, Fenerbahče, prvaci Francuske, Nemačke, Italije i Litvanije, kao i četiri kvalifikanta.

U toj borbi kvalifikanata naći će se jedno mesto za regionalno takmičenje što bi svakako bio poraz za ABA ligu koja trenutno ima dva direktna mesta.

- FIBA želi da najjače evropsko klupsko takmičenje podigne na viši nivo, da se ono vremenom proširi na više regija i da se razvija na zadovoljstvo svih klubova i cele košarkaške porodice - rekao je Patrik Bauman, generalni sekretar FIBA.

Ta organizacija u saopštenju ističe da bi novo takmičenje bilo stabilno sa sportskog i finansijskog aspekta, da bi u budućnosti moglo da dođe do povećanja broja učesnika i da bi klubovi, za početak, delili 30 miliona evra godišnje od internet i marketinških prihoda. Sav novac od prodaje TV prava išao bi u kasu FIBA.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zuza

    28. oktobar 2015 | 13:12

    Sjećam se kada je SR Jugoslavija harala svjetskom košarkom, pa ni tada nismo imali poštovanje FIBE...na najgledanijim svjetskim sportskim televizijskim stanicama su bili prilozi o košarkašima Francuske, Španije, Njemačke itd...ne zato što nas ne vole jer smo srbi, već zato što je FIBA visoko profitna organizacija koja guta novac...priznali su Kosovo i prihvatili u organizaciju, pametnome dosta!

  • zux

    28. oktobar 2015 | 13:07

    FIFA i FIBA gube smisao svog postojanja...

  • Elly

    28. oktobar 2015 | 13:06

    Kada je Partizan bio jak i naša košarka je bila cenjena!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA