Skandalozna parola protiv legende fudbala koja je obolela od kancera (FOTO)

Johan Krojf našao se na udaru navijača Vitesea

  • 0

Bivši fudbaler Ajaksa, Barselone i trostruki osvajač Zlatne lopte Johan Krojf našao se na udaru navijača Vitesea.

Nakon što je objavio da boluje od raka pluća, bivši holandski reprezentativac dobio je mnoštvo poruka podrške. U utakmici Vitesea i Ajaksa, navijači su bili podstaknuti da u 14. minutu daju podršku Krojfu aplaudiranjem.

Da sve ne prođe u najboljem redu, pobrinula se grupa navijača Vitesea, koji su istakli parolu ''Jevreji imaju rak'' (JHK (Joden Hebben Kanker)), jasnu poruku koja se odnosi na Krojfa i njegovo zdravstveno stanje.

Podsećamo, u Holandiji, navijače i sam klub Ajaks nazivaju jevrejskim, zbog činjenice da je stari stadion Ajaksa pre Drugog svetskog rata nalazio u jevrejskoj četvrti. Otada se nadimak "jevreji" pominje od strane svih protvničkih navijača Ajaksa, a ironično, navijači "kopljanika" su to prihvatili i uvek na svojoj tribini imaju bar jednu zastavu Izraela.

Ovoga puta, stvari su se baš otele kontroli.

Foto: Wikipedia/Materialscientist Foto: Wikipedia/Materialscientist

Uprava Vitesea bila je užasnuta ovim incidentom, pa je zamolila svoje navijače da pomognu u pronalasku izgrednika koji je istakao transparent.

- Učinićemo sve što je do nas da pronađemo osobu koja je istakla parolu. Pozivamo navijače da nam pomognu i indetifikaciji ovog navijača, jer ovakvo ponašanje nije prikladno za naš klub - stoji u izveštaju holandskog kluba.

Istragu ovog nemilog incidenta je najavio i Fudbalski savez Holandije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA