RADONJIĆ: Brine me povreda Cirbesa, nadam se da nije ništa ozbiljno!

Trener i plej crveno - belih saglasni su da je ruska ekipa veliki favorit u predstojećem duelu

  • 7

Ekipu Crvene zvezde u petak očekuje naporan meč protiv ruskog Himkija. Pred dug put u Moskvu, trener crveno-belih Dejan Radonjić prvo se osvrnuo na veliki gubitak koji je doživela srpska i evropska košarka.

- Moram da izrazim saučešće porodici Ranka Žeravice, velikog trenera, čoveka koje je značajno učestvovao u stvaranju istorije kluba kakav je Crvena zvezda. Košarka, ne samo na ovim prostorima, mnogo je izgubila njegovim odlaskom. Često je dolazio na utakmice u Pioniru i razgovori sa njim bili su pravo zadovoljstvo i iskustvo za mene. Iskreno žalim zbog njegove smrti - rekao je Dejan Radonjić.

>>> Smrt Žeravice donosi promenu za meč Himki - Zvezda

Komentarišući predstojeći meč, Radonjić  je rekao:

- Idemo u goste ekipi koja je osvajač Evrokupa. Angažovanjem igrača najvećeg rejtinga u Evropi, pokazuju da imaju velike ambicije i u Evroligi. Konkurisaće za sam vrh, to su pokazali protiv Reala na startu takmičenja. Međutim, nakon poraza od Bajerna u Minhenu, sigurno će pokazati reakciju i želju da odigraju što bolje. Pokušaćemo da odigramo dobar takmičarski meč, ali nas sigurno očekuje težak posao - rekao je za klupski sajt Dejan Radonjić.

Strateg crveno-belih imaće na raspolaganju novopridošlog Vladimira Štimca i Kvinsija Milera, dok će zbog povreda utakmicu propustiti Nemanja Dangubić i kapiten Luka Mitrović. Problem može da predstavlja povreda Maika Cirbesa.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Razlog za brigu je povreda Cirbesa koji ima problema sa bolovima u leđima, ali se nadamo da nije u pitanju ništa ozbiljno - otkrio je Radonjić.

Stefan Jović ulogu favorita prepustio je moskovskom timu.

- Izuzetno jak i kvalitetan tim. Nezvanično, imaju najveći budžet od svih timova u Evroligi, što dovoljno govori o njihovim ambicijama. Doveli su odlična pojačanja, ostali su Koponen i Rajs koji su bili nosioci igre i u prethodnoj sezoni. Pod košem su tu Ogustin i Dejvis, Todorović, mnogo dobrih igrača. Sve ovo govori da su spremni da naprave ozbiljan iskorak u Evroligi - rekao je Stefan Jović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • "UŠATI" i mali partizai

    29. oktobar 2015 | 19:48

    Radonjiću, kao trener izgovori, da idete na pobedu! Počeo je da filozofira, prvo sa Realom, a sada sa Himkijem! Gde je tu optimizam? Pusti njihov budzet i pripremaj tim za pobedu! Ništa bez Maljkovića!

  • Doka.cz

    29. oktobar 2015 | 22:36

    Brine li njega igra zvezde?Brine li njega kako igraju pojacanja,da li ce se neko setiti pa dovesti pravo pojacanje???

  • Veliki trener

    30. oktobar 2015 | 06:24

    Nas brine sto si ti trener Zvezde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA