Intervju o kom se najviše pričalo ove godine: Prvi derbi oca Ace Radovića nakon pogibije sina (VIDEO)

Na današnji dan, pre 16 godina, život je tragično izgubio Radović Aca. Neposredno pred prvi derbi koji je gledao posle sinovljeve smrti, Tomislav Radović je govorio za Telegraf

  • 5

Nije 30. oktobar samo tužan dan za navijače Crvene zvezde - ovaj datum je jedan od najtužnijih u istoriji srpskog fudbala. Jer, na današnji dan, pre 16 godina, život je tragično izgubio Aleksandar Aca Radović.

Imao je samo 17 godina kada je na 113. večitom derbiju pogođen signalnom raketom koju su ispalili navijači Partizana. Preminuo je na licu mesta, iako su policajci i lekari tvrdili da je Aca umro na ulici.

>>> Mislili smo da je običan navijač na derbiju. A onda nam je izjavu dao otac ubijenog Delije! (VIDEO)

Utakmica je nastavljena kao da se ništa nije dogodilo, a ljudi koji su ispalili raketu kasnije su dobili zatvorske kazne od 8 do 23 meseca. Pomenute rakete stigle su na jug preko ekonoma koji je, kasnije, dobio otkaz.

Na utakmicu je trebalo da ide sa ocem Tomislavom koji na derbije više nije dolazio, nakon pogibije sina. Sve do 148. po redu... Obećao je unukama da će ih voditi, a pristao je i da porazgovara sa novinarom Telegrafa. Intervju o kom se najviše pričalo ove godine.

- Ovo mi je prvi derbi od pogibije sina. Obećao sam unukama da ću ih voditi i nisam imao kud. Delije su nam obezbedile karte i čekamo da ih ćerka donese sa drugom unukom Aleksandrom - između ostalog, rekao je Tomislav u kameru Telegrafa.

Pogledajte video snimljen neposredno pre 148. večitog derbija

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA