Partizan nikad nije bio ovako ponižen pred večiti derbi!

Prvi košarkaški duel večitih rivala ove sezone odigraće se u utorak u Pioniru

  • 54

Vreme je za prvi košarkaški večiti derbi u jednoj neprepoznatljivoj atmosferi. Nikome ne smeta što nema prepucavanja i tenzija, ali ne i to što je utisak da nema ni neizvesnosti svojstvenu okršaju dva najjača srpska kluba.

Prvenstveno, iako nije prikazala uverljive igre kao prošle godine, Crvena zvezda je izraziti favorit u odnosu na jednu mladu ekipu Partizana.

Da su kladionice postojale tokom najblistavijih Zvezdinih godina pre 70 godina, sumnjamo da bi ovakva kvota bila na tadašnju pobedničku generaciju Zvezde.

Sada je kvota na pobedu crveno-belih bila takva da je protivnik maltene ponižen - 1.11. Na pobedu gostiju kvota je iznad 4.

- Svi smo mi svesni šta je derbi, da se uvek igra pod posebnom pažnjom i energijom navijača. Zato i mi moramo da sa tom posebnom energijom uđemo u meč, da damo sve od sebe. Za šta će to biti dovoljno? Videćemo - preneo je "Žurnal" reči trenera Partizana, Petra Božića.

Utakmica 9. kola ABA lige igra se u Pioniru od 18 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djole

    2. novembar 2015 | 16:39

    Za mene, kao navijaca Zvezde, Partizan nikad ne moze biti ponizen. To je mnogo veliki klub da bi ga bilo ko ponizavao. Nisam od ostrascenih koji misle da bi bilo dobro da Zvezda ili Partizan ne postoje. Prosle godine svi pamtimo polufinale ABA lige protiv Partizana, finale protiv Cedevite cemo brzo zaboraviti. Ne mogu da zamislim da nema vecitog derbija jer je u svim sportovima to osnov iz koga se radja kvalitet za nacionalne selekcije.Zato neka sjutra pobijedi Zvezda, mada sam ubijeđen da neće biti lako..Zvezda je puno kvalitetnija ali je raštimovana trenutno, Partizan je slabiji ali će biti mnogo motivisaniji. Sjećam se derbija kada je Zvezda dobila Partizana iako su za Partizan tada igrali Šćepanović, Vujanić, Krstić, a za Zvezdu Aleksić, Tica,Bratić..

  • Low

    2. novembar 2015 | 14:28

    Nije dobar naslov, Partizan ne može biti ponižen, on je osvojio trofej Evrope za razliku od nekih drugih. Krize dodju i prodju, ali ime PARTIZAN se nalazi na spisku šampiona! Iza današnje Zvezde stoje danas svi, država, sudije... Ali, biće kao i u vaterpolu posle sezonu-dve: potop. Zna se čiji je ovo sport i čije košarkaško ime je Evropi poznato!

  • Acika

    2. novembar 2015 | 15:20

    Forma je prolazna,KVALITETA JE VEČNA!!! NAPRED PARTIZAN

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA