BOŽIĆ I RADONJIĆ PRED DERBI: Jedan zahtev trenera Partizana, previše problema za Zvezdinog!

Različita raspoloženja u dva tabora pred prvi ovosezonski derbi u ABA ligi

  • 13

Derbi meč osmog kola ABA lige između Crvene zvezde i Partizana na programu je u utorak od 18 sati u hali Pionir.

Trener košarkaša Partizana Petar Božić rekao je da je Crvena zvezda izraziti favorit u prvom ovosezonskom večitom derbiju, ali da će njegova ekipa učiniti sve da se prikaže u dobrom svetlu.

- Prvi derbi u sezoni i moj prvi u ulozi glavnog trenera, ali i debitanski za mnoge igrače koji su došli. Sigurno da je Zvezda favorit, ali derbi nosi veliku motivaciju i mi imamo svoje želje i ambicije. Voleo bih da posle utakmice možemo da budemo zadovoljni - rekao je Božić na konferenciji za medije u Hali Pionir.

>>> Partizan nikad nije bio ovako ponižen pred večiti derbi!

On je dodao da je Mihailo Andrić pokazao veliku želju da igra, ali da će postepeno dobijati šansu.

- Andrić je pokazao veliku želju da se vrati u tim, moram da ga podržim, ali mora polako da se vrati u ritam jer je imao dugu pauzu i ne bih voleo da nas to košta mnogo. Biće u timu, ali videćemo kolika će mu biti uloga.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na pitanje novinara da li se radi na dovođenju pojačanja Božić je rekao da se i dalje analizira tržište u SAD.

- Nismo mnogo napredovali, čekali smo šta će se desiti u Americi u trening kampovima. Ne igramo Evrokup, niti Evroligu, što je problem. Ima dosta igrača u opticaju, ali malo novca, zbog čega mnoge nismo uspeli da dovedemo - rekao je Božić i naglasio da Partizan nije imao sreće i iskustva u nekim utamicama.

- Svi znaju u kojoj se poziciji Partizan našao. Momenti sreće i i iskustva su nas koštale u nekim utakmicama. Moramo borbeno i agresivno da odgovorimo Zvezdi. Jedino to zahtevam kao trener. Sve ostalo će doći. Treningom pokušavamo da budemo sve bolji i kao trener želim samo da damo svoj maksimum.

Prema njegovim rečima Amerikanac Kevin Džons pokazaće zašto je doveden u redove crno-belih.

- Džons se u ponedeljak priključio timu i počeo sa trenizima. Malo vremena je imao, ali pokazaće zašto je doveden - zaključio je strateg crno-belih.

Košarkaš Mihailo Andrić istakao je da njegovu ekipu očekuje težak meč, ali da će učiniti sve ds odgovore favorizovanom timu Zvezde.

- Očekuje naš težak meč, možda ne u pravom trenutku. Zvezda je favorit, ali tražimo našu šansu koju ćemo, nadam se iskoristiti - rekao je Andrić i dodao da je radio individalno nakon povrede i da ima veliku želju da igra nastupi u večitom derbiju.

- Dosta dugo radim sa strane, želim da igram u derbiju i videću koliko ću moći da pomognem ekipi - zaključio je Andrić.

RADONJIĆ: EKIPA NE IZGLEDA ONAKO KAKO BIH ŽELEO

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić poručio je da ekipa, uprkos svim problemima, prvi ovosezonski duel sa Partizanom dočekuje sa velikom željom da pobedi.

- Naravno da smo svi svesni da utakmica Crvena zvezde i Partizana nije obična i ovom duelu pristupamo adekvatno i shodno našim ambicijama. Partizan je pred početak sezone bio u problemima, ali su postepeno gradili tim, došao je Džons, možda i Andrić bude igrao. Mladi momci žele da se dokažu i izuzetno poštujem sve što je Partizan uradio i šta znaci u svetu košarke - rekao je Radonjić na konferenciji za medije u dvorani Pionir.

On je priznao da ekipa na terenu ne izgleda ni blizu onoga kako bi želeo.

- Kao da smo u septembru i da je početak priprema. Imamo dva nova igrača, Milera i Štimca, želja je da ih kroz treninge što brže uklopimo. Pritom, ostali smo bez Dangubića i Mitrovića, koji su projektovani da budu nosioci igre. Nije lako doći do kvaliteta za koji se može reći da je maksimum ovog tima.

Radonjić je pozvao navijače da dođu u što većem broju i pomognu timu da prebrodi krizu.

- Važno je da igrači osete podršku i da zajedno dođemo do pobede nad Partizanom. Sastav koji izađe na terenu moraće da pruži maksimum u ovom trenutku - naglasio je Radonjić.

Zvezdin trener je diplomatski prokomentarisao priče o povratku Markusa Vilijamsa.

- Očekujem od igrača koji su tu da budu bolji. Sutra je potpuni fokus na utakmici i sve drugo nije u prvom planu. Iskren da budem, mnogo toga se piše, priča, analizira. Ja kao trener osećam koliko je teško i koliki je pritsak. Pritisak nije pred Partizan, pritisak osećamo svaki dan. Imamo puno igrača koji će prvi put nastupiti u derbiju.

O činjenici da Partizan posle duže vremena neće voditi Duško Vujošević, Radonjić je rekao:

- Imam previše svojih problema da bih mislio o tome - naglasio je Radonjić, koji nije hteo da stavlja akcenat na priče o smeni i podršci prvog čoveka kluba Nebojše Čovića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    2. novembar 2015 | 14:37

    Partizan veći, Zvezda trenutno jača! Na derbiju se nikad ne zna! Jedva čekam da vidimo u Partizanu Kevina Džonsa, nadam se da nije promašaj kao neka Zvezdina "pojačanja".

  • Bane

    2. novembar 2015 | 14:13

    Zvezda sampion!

  • Crveno bijela Krajina

    2. novembar 2015 | 17:29

    Odigrajte dobru utakmicu a bolji u ovom trenutku nek pobijedi , za promjenu da gledamo derbi bez problema na parketu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA