Borusijin ultimatum Kagavi

Klub iz Dortmunda će prodati Japanca ako ne produži ugovor u narednih nekoliko dana

  • 0

Čelnici Borusije Dortmund izgubili su strpljenje sa Šinjijem Kagavom, postavivši mu ultimatum da se do kraja meseca izjasni oko eventualnog produženja ugovora ili transfera u neki drugi klub.

Već nekoliko meseci traje "natezanje" Borusije sa 23-godišnjim Japancem, kojem ugovor ističe u leto naredne godine. Klub mu je ponudio novi ugovor do 2016. godine uz godišnju platu od tri miliona evra, ali Kagava i dalje odugovlači sa odgovorom.

Ukoliko njegov odgovor bude negativan, Borusija će morati da ga proda, jer bi naredni prelazni rok bio poslednja šansa da nešto zarade na Japancu. Klub bi u tom slučaju mogao da napravi dobar posao budući da je 2010. doveo Kagavu za samo 350.000 evra iz Serezo Osake, a sada za njega može da dobije oko 15 miliona evra obeštećenja. Za Japanca koji je ove sezone u Bundes ligi postigao 13 pogodaka i deset puta asistirao interesovanje navodno pokazuju Mančester junajted, Čelsi i Milan.

- Moramo da planiramo budućnost kluba. Potrebna nam je sigurnost i zato tražimo Kagavin odgovor - objasnio je sportski direktor "crno-žutih" Mihael Cork.

Trener "milionera" Jirgen Klop se ne potresa previše oko Kagavinog odgovora...

- Ako Šinji ode, život će ići dalje. Na kraju, nismo ni planirali da igramo sa istom ekipom sledećih 25 godina - poručio je Klop.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA