Najbrži fudbaler Evrope na pragu Zvezde?

Desni bek Hajduka Branko Pauljević na 100 metara za samo stotinku sporiji od svetskog rekordera među fudbalerima Marvela Vinija, a sedam stotinki od atletskog rekorda Srbije

  • 0

Branko Pauljević je definitivno postao najpoznatiji fudbaler u Srbiji van tabora Zvezde i Partizana. Desni bek Hajduka iz Kule je na meti beogradskih večitih rivala, Prosinečki je nekoliko puta pričao o njemu, a traže ga i neki Bundesligaši... Ono po čemu je Pauljević karakterističan je i nadprosečna brzina.

Prema podacima objavljenim na zvaničnom sajtu Hajduka, Branko Pauljević je drugi na svetu po brzinskim sposobnostima, u svetu fudbala. Sa svojih 10,4 na 100 metara Hajdukov desni bek je prvi trkač fubalske Evrope! 

- Izazivam na dvoboj Marvela Vinija, pod uslovima koje on odabere. Voleo bih da se borim za tron najbržeg fudbalera sveta - rekao je Pauljević za zvanični sajt kluba.

Sudeći po podacima sa interneta najbrži fudbaler na svetu je Amerikanac Marvel Vini, koji nastupa za Kolorado iz Denvera. Prema potvrđenim podacima Marvel Vini trči 10.39 sekundi na 100 metara.

U Hajduku sve do nedavno nisu znali da imaju igrača koji je za samo jednu stotinku sporiji od svetskog rekordera. Pauljević je ne nedavnom treningu uspeo da deonicu od 100 metara pretrči za 10.40 sekundi, što ga već sada svrtava na drugo mesto sveta i prvo mesto fudbalske Evrope.

- Voleo bih da se oprobam sa Vinijem, čvrsto verujem da bih uz malo priprema mogao da ugrozim i svetski rekord kada je fudbalski, trkački tron u pitanju - istakao je Pauljević.

Pokrovitelj eventualnog okršaja bio bi predsednik Hajduka, Osmajić.

- Bane je domar momak, pravi sportista, naš kapiten i najbolji igrač. Nezamenjiv je šraf u Hajdukovoj odbrani. Dokazano je najbrži u Evropi, a ja verujem da bi u eventualnom dvoboju, osvojio i svetski tron. Lično sam spreman da budem pokrovitelj tog okršaja. Neka sam Vini, kao aktuelni rekorder, odabere i mesto i vreme duela sa našim Banetom Pauljevićem - zaključuje Osmajić.

Pauljević je najveća želja trenera Zvezde Roberta Prosinečkog, koji nije krio oduševljenje igrama defanzivca Hajduka i već ga je označio kao glavnu metu u letnjem prelaznom roku.

(Telegraf.rs / izvor: zvaničan sajt Hajduka)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA