NAJBOLJI SVIH VREMENA: Lebron nadmašio sve legende NBA lige! (VIDEO)

Košarkaš Klivlenda postao najmlađi igrač u istoriji sa postignutih 25.000 poena

  • 5

Lider Klivlenda Lebron Džejms možda nije najbolji igrač koji se pojavio u košarkaškoj istoriji, ali uvid u njegove rekorde mnoge, na trenutak, mogu naterati upravo da pomisle suprotno. 

>>> ČAK JE I PEVAO: Spektakularni kostim Lebrona Džejmsa za Noć veštica (VIDEO)

U noći između ponedeljka i utorka, u pobedi Kavsa u Filadelfiji, Kralj je, ubacivši 22 poena, postao najmlađi igrač u istoriji najjače lige na svetu koji je "prebacio" 25.000 poena!

Pre njega, rekorder je bio Kobi Brajant kome je to pošlo od ruke sa 31 godinom 151 danom, a Džejmsu je to uspelo sa 30 godina i 307 dana.

- To samo znači da sam uvek imao sjajne saigrače i sjajne trenere koji su mi uvek dozvoljavali da budem uspešan - glasio je skroman odgovor Džejmsa na pitanje šta za njega znači ovaj veliki individualni rezultat.

Džejms je, ipak, tek četvrti igrač ako se uzme u obzir broj utakmica koje je odigrao da pređe "magičnu" brojku.

Primera radi, prvorangirani Vilt Čembrlen je već posle 691 meča došao do 25.000 poena, a Džejmsu je za to bila potrebna čak 951 utakmica. Džordanu, drugom na listi, 782, a još jednoj legendi Karim Abdul Džabaru 889 mečeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draleRS

    3. novembar 2015 | 10:17

    najbolji u toj kategoriji ,valjda se prvo gledaju NBA titule a ne ovo,Jordan ne igra a i sad zaraduje mnogo vise od njega jer su patike AirJordan mnogo prodavanije nego sa potpisom Jamesa ,pokazuje li to ko je popularniji ?

  • serbianwonder13

    3. novembar 2015 | 12:30

    Ja sam veliki LeBron fan, ali on je poceo da igra NBA sa 19 godina a Jordan sa 23. Tako da...jeste najmladji, ali imao je fore.

  • Godzilla.

    3. novembar 2015 | 12:16

    Michael Jordan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA