ZVANIČNO - Bajern kupio Dantea iz Borusije

 
  • 0

Brazilski štoper se na leto seli iz Menhengladbaha u Minhen za pet miliona evra

Bajern je i zvanično postigao dogovor sa drugim pojačanjem za narednu sezonu. Posle Džerdana Šaćirija, Bavarci su parafirali i dolazak brazilskog defanzivca Dantea iz Borusije Menhengladbah. 

Dante ima 28 godina i može podjednako dobro da igra i na pozicijama levog beka i levog štopera. Ugovor sa "koltovima" iz Menhengladbaha mu je isticao u leto 2014. godine, pa je klub bio primoran da ga proda ove sezone, kako ne bi ostao bez obeštećenja. Nemački mediji spekulišu da je visina transfera oko pet miliona evra. 

Sjajni defanzivac je tokom karijere nosio dresove Žuventuda, Lila, Šarlroe i Standarda iz Liježa, sa kojim je gostovao i u Beogradu protiv Partizana. Mnogim navijačima "crno-belih" je ostala u pamćenju Danteova partija u Humskoj...

Dante je imao sjajnu sezonu u Borusiji i jedan je od najzaslužnijih što je klub na pragu osvajanja mesta koje vodi u kvalifikacije za ligu šampiona. Na žalost navijača iz Menhengladbaha, Dante je poslednji u nizu fudbalera iz ove sjajne generacije koji će već narednog leta napustiti klub. Najbolji igrač Marko Rojs ide u Borusiju Dortmund, dok će talentovani vezista Roman Nojštater nastaviti karijeru u Šalkeu.

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA