Zvezdi od "Gasproma" 4,4 miliona evra godišnje

Ruski energetski gigant odlučio da odvrne finansijsku slavinu za klub sa Marakane

  • 0

Rukovodstvo Crvene zvezde i ruskog "Gasproma" su potpisali strateški ugovor, prema kojem će uskoro potpisati novi, po Zvezdu znatno povoljniji, ugovor o generalnom sponzorstvu. U narednih mesec dana se očekuje i paraf tog novog ugovora, prema kojem će ruski energetski gigant plaćati klubu sa Marakane 4,4 miliona evra godišnje, što je duplo više u odnosu na minuli period. 

Ugovor su potpisali predsednici FK i SD Crvena zvezda, Vladan Lukić i Petar Škundrić sa jedne strane i Kiril Kravčenko u ime kompanije "Gaspromnjeft" sa druge strane.

- Bez jakog fudbalskog kluba i onog što je on stvarao kroz istoriju, nema ni jake Zvezdine porodice. Naše sportsko društvo je najbrojnije u Srbiji i ovom delu Evrope i predstavlja najbolji brend naše sportske kulture. "Gasprom" je to kao društveno odgovorna kompanija prepoznao i zajedno smo došli do zaključka da je potrebno da još više podrže klub - rekao je Petar Škundrić.

Ruska kompanija navodi da ima duguoročne planove sa Zvezdom.

- Prethodne nedelje na klupskom veću postigli smo dogovor da povećamo efikasnost rada, postavimo bolju organizaciju i složili se o tome kako ćemo razvijati tim u budućnosti - otkrio je Kiril Kravčenko. 

"Gasprom" je postao generalni sponzor Crvene zvezde u leto 2009. godine, ali od pompezno najavljenog petogodišnjeg sponzorstva, nije se videlo mnogo konkretne pomoći. Zvezdin finansijski kanal je od tada postao još dublji, dugovanja su porasla, a igračima kasne plate kao za vreme nekih bivših rukovodećih garnitura.

- "Gasprom" je podržao podmlađivanje igračkog kadra i oslanjanje na sopstvenu omladinsku školu i talentovane igrače iz regiona - pojasnio je Škundrić.

Pored Gasproma, Zvezda će uskoro "pojačati" i sponozorstvo sa kompanijom "Telekom Srbija" koja je već duže vreme u sponzorskom pulu "crveno-belih".

- Idemo na to da formiramo pul sponzora, u kome će pored "Gasproma i Telekoma" biti još kompanija, koji će pomoći da Crvena zvezda ostvari ono što mi svi želimo - istakao je Škundrić.

Potpisivanju memoranduma su prisustvovali i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, predsednik "Telekoma Srbije" Branko Radujko, ministar za životnu sredinu Oliver Dulić, ministar ekonomije Nebojša Ćirić...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA