Sjekloća u Las Vegasu za titulu svetskog šampiona

"Čekao sam ovaj trenutak godinama, čini mi se večnost da jedan naš bokser zakorači na najveću scenu, stane uz rame Mohamedu Aliju, Džou Frejzeru, Džordžu Formanu, Majku Tajsonu"

  • 1

Jedan od najuspešnijih boksera s ovih prostora Nikola Sjekloća, boksovaće protiv Amerikanca Antonija Dirala u septembru u Las Vegasu, za titulu najboljeg boksera na svetu u super-srednjoj kategoriji, verzija WBC (Svetski bokserski savet).

- Čekao sam ovaj trenutak godinama, čini mi se večnost da jedan naš bokser zakorači na najveću scenu, stane uz rame Mohamedu Aliju, Džou Frejzeru, Džordžu Formanu, Majku Tajsonu. Imam dovoljno vremena da se pripremim i jedva čekam da izađem na ring. Imam sjajnog protivnika, ali verujem da ću podići šampionski pojas i obradovati sve navijače u Srbiji i u Crnoj Gori - rekao je Sjekloća.

Ovaj Budvanin, rođen u Nišu, boksuje za Crvenu zvezdu Ginis iz Beograda. Do sada je u karijeri imao 24 profesionalna meča i ima sve pobede, uz sedam nokauta. O svom protivniku kaže da je dobar, ali ne i nepobediv.

- Gledao sam ga, dobar je bokser, visok i jak, udarač. Ali, nije nerešiva enigma za mene - rekao je Sjekloća o protivniku koji takođe ima sve 24 pobede, od čega je 21 rešio nokautom.

WBC je jedna od četiri najznačajnije bokserske federacije, uz WBA, IBF i WBO, a trenutno u njoj samo dvojica Evropljana drže šampionske pojaseve - Kličko u teškoj i Poljak Krištof Vlodarčik u kruzer kategoriji.

  

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA