ADIOS! Gvardiola se oprostio, Viljanova novi trener Barse! (VIDEO)

Aktuelni trener potvrdio rastanak sa Barselonom, tim ide pod komandnu palicu njegovog pomoćnika koji je nedavno dobio "prst u oko" od Murinja

  • 2

Pucalo je sve od emocija u pres sali Barselone! Bila je tesna da primi sve koji su poželeli da čuju oproštajne reči čoveka koji je stvorio "vanzemaljce". Pep Gvardiola je u emotivnom govoru povtrdio da odlazi iz Barselone na kraju sezone.

Čovek koji je za četiri godine osvojio 13 od mogućih 18 najvažnijih trofeja je potvrdio da je došao kraj jedne ere. Barsin rezultatski podbačaj u ovoj sezoni ga je naterao da polomi srca Katalonije i velikog broja ljubitelja fudbala širom sveta i stavi tačku na trenersku karijeru na "Kamp Nou". Oproštajnoj konferenciji su prisustvovali i Gvadriolini učenici iz prvog tima Ćavi Ernandez, Karles Pujol, Viktor Valdes i Andres Inijesta i umalo zaplakali od tuge. 

- Četiri godine je više nego dosta. Još krajem decembra sam doneo ovu odluku, ali je nisam saopštavao da ne poremetim moje igrače. Žalim što nisam uspeo da ostvarujem rezultate u kontinuitetu. Možda sam napravio grešku što nisam poslušao neke ljude još pre dve godine i tada otišao. Uvek sam potpisivao ugovore na godinu dana, jer znam koliko su ogromni apetiti Barselone i hteo sam da držim maksimalnu moguću koncetraciju. Nije mi lako da objasnim kako se sada osećam. Ovaj klub mi je bio kuća i kao igraču i kao treneru. Žao mi je ako sam nekom u klubu stvorio probleme  - rekao je Pep Gvardiola.

Pep je demantovao navode madridskih medija da se još u februaru na sastanku u Parizu dogovorio sa Romanom Abramovičem da preuzme Čelsi.

- To je čista laž! To bi bilo ružno sa moje strane, jer bi tako pokazao da ne poštujem ovaj klub. Još ne znam šta ću da radim kada napustim Barselonu, ali znam da mi je potreban odmor.

Na konferenciji su govorili i predsednik Barselone Sandro Roselj i sportski direktor Andoni Zubizareta. Roselj je potvrdio da komandna palica od narednog leta ide u ruke Gvardiolinog pomoćnika Tita Viljanove.

- Mogu da potvrdim da će trener Barselone od naredne sezone biti Tito Vilanova. Uvek se okrećemo rešenjima iz naše kuće i mladim ljudima koji zaslužuju da dobiju šansu. Uvek postoji rizik, ali preuzimamo ga na sebe. Znate, Barselona je prelepa, ali veoma kompleksna sredina i nju može da razume samo čovek "iznutra" - rekao je Zubizareta.

- Hvala ti Pep! Hvala ti što smo igrali savršen fudbal koji niko nikada nije igrao. Zahvalnost Barselone prema tebi će biti večna. Hvala ti na tvojoj odanosti, ljubavi i entuzijazmu - rekao je predsednik kluba Sandro Roselj.

Konferencija je završena gromkim aplauzom za najboljeg trenera u istoriji kluba.

Tito Viljanova je dugogodišnji Gvardiolin pomoćnik i njegova desna ruka. Kažu da je on tatički mozak koji je stajao iza Gvardiole i da je njegov uticaj u ekipi bio ogroman. Zbog toga i ne čudi što je kao pomoćni trener imao godišnju platu od četiri miliona evra! Viljanova je poznat i po neprijateljstvu sa Žozeom Murinjom i onom čuvenom incidentu sa meča Superkupa Španije kada mu je Portugalac gurnuo prst u oko. Takođe, imao je i zdravstvene probleme sa tumorom paroidne žlezde, ali se izlečio.

Viljanova nije imao impresivnu igračku karijeru, jer je uglavnom igrao za španske drugoligaše, a trenerskim poslom je počeo da se bavi 2007. kao Gvardiolin pomoćnik u "B" timu Barselone.

Zanimljivo, na meču Superkupa Španije pred početak ove sezone dobio je na planetarnoj popularnosti, jer je zaradio "prst u oko" od strane Žozea Murinja koji nije mogao da preboli poraz od Barselone, pa je rešio da "napakosti" kolegi iz suprotnog taboru pokušavši da iskoristi gužvu kod aut linije.

Taj neprimereni potez Portugalca ipak nije mogao da promakne kamerama španske televizije.

Podsetite se kako je to izgledalo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kenan

    27. april 2012 | 14:52

    jedna sugestija prvo provjerite ko je sve na press pa onda objavite vijest!!! Pique je sjedio s saigracima pored njega je bio Fabregas ... Pogledajte video pa onda pisite a ne odmah da nekom nije tesko palo odlazak Pep.... pozzz

  • mika

    27. april 2012 | 18:17

    sve najbolje majstore i puno srece u drugom klubi.ja cu i dalje navijati za barselonu,najbolji klub na svetu,ikad !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA