Fudbaler Bajerna na spisku mlade reprezentacije Srbije i još dvojica seniora!

Miloš Pantović će biti u konkurenciji za derbi sa Italijom

  • 3

Fudbaler Bajern Minhena Miloš Pantović našao se na spisku mlade reprezentacije Srbije za predstojeće kvalifikacione duele za Evropsko prvenstvo.

Selektor Tomislav Sivić uvrstio je u tim i golmana A reprezentacije Predraga Rajkovića, kao i Sergeja Milinković-Savića, koji je bio na prošlom okupljanju kod Radovana Ćurčića.

Sivić je šansu pružio i napadačima omladinske reprezentacije Luki Joviću i Ivanu Šaponjiću.

- Pantović je bio na našim okupljanjima, kod Ivana Tomića i Veljka Paunovića, i normalno je da neko podigne, a neko spusti formu. On je podigao i učinio nam je uslugu. Dobiće prednost u odnosu na nekoga ko je bio na spisku reprezentacije, a nema ga u protokolu svog kluba. Tu ništa nije sporno - rekao je Sivić, aludirajući na napadača Minhena 1860 Fejsala Mulića.

Sivić je rekao da ne bi bilo pošteno prema Luki Joviću i Ivanu Šaponjiću da pozove Mulića, jer napadač nemačkog drugoligaša već tri nedelje nije u protokolu svog kluba.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na spisku su golmani: Predrag Rajković (Makabi), Stefan Čupić (OFK Beograd) i Boris Radunović (Atalanta).

Odbrambeni igrači: Milan Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Jagodina), Darko Lazić (Anži), Miloš Veljković (Totenhem), Stefan Babić (Real Sosijedad), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda), Bojan Nastić (Vojvodina) i Nemanja Antonov (Grashopers).

Vezni fudbaleri: Saša Zdjelar (Olimpijakos), Nemanja Maksimović (Astana), Marko Grujić (Crvena zvezda), Saša Lukić (Partizan), Miloš Pantović (Bajern Minhen), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Andrija Luković (PSV) i Srđan Plavšić (Crvena zvezda).

Napadači: Ognjen Ožegović (Vojvodina), Aleksandar Čavrić (Arhus), Ivan Šaponjić (Partizan) i Luka Jović (Crvena zvezda).

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ove utakmice će pokazati da li smo zaista na pravom putu, kao što mislimo. Naredni protivnici su jači nego prethodni, ali to ništa ne menja, sa istom željom pristupamo obavezama, da pobedimo i ne primimo gol, ako je to moguće - rekao je Tomislav Sivić.

Mlada reprezentacija Srbije će 13. novembra dočekati Italiju u Novom Sadu, dok će četiri dana kasnije gostovati Sloveniji u Kopru.

Srbija je na čelu Grupe sa devet bodova, koliko ima i Irska, kao i Italija koja ima utakmicu više i Slovenija uz dva meča više. Andora je peta na tabeli sa tri, dok je Litvanija bez učinka na poslednjem mestu.

(Beta/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toša

    5. novembar 2015 | 14:28

    Bolji ovi mladi nego A selekcija

  • Zajdi

    5. novembar 2015 | 15:30

    A gde su vam bre Mitrovic,Lazar Markovic,Andrija Zivkovic i ostali sto jos mogu da igraju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA