FRKA! Del Boskea strah od Srbije i traži promenu termina!

Zbog finala Kupa Kralja, Španci će na megdan "Orlovima" u Sent Galenu doći najverovatnije bez 12 standardnih prvotimaca, članova Barselone i Atletika

  • 1

Svetski i evropski šampion se boji fudbalske reprezentacije Srbije... To bi možda moglo da se zaključi iz akcije selektora Španije, Visentea Del Boskea.  On je uputio molbu Fudbalskom Savezu Španije (RFEF) da pomakne termin finala Kupa kralja između Barselone i Atletika sa 25. maja na neki raniji datum... Podsetimo, Španija 26. maja igra prijateljski duel sa Srbijom u švajcarskom Sent Galenu. 

Kada je postalo jasno da jedan od finalista Kupa kralja Barselona neće ući u finale Lige šampiona zakazano za 19. maj, utvrđeno je da nema razloga da se finalni meč Kupa Kralja pomera za neki raniji datum, odnosno svega 16 dana prve prve utakmice koju Španci igraju na Evropskom prvenstvu protiv Italije.

Kako bi u završnici Kupa kralja trebalo da zaigra nekoliko važnih reprezentativaca, Del Boske je zatražio od saveza da se ta utakmica odigra nešto ranije. S obzirom na to da Athetik Bilbao igra finale Lige Evrope 9. maja, već sredinom meseca slobodan je termin za njihov kup sudar sa Barselonom. Ali, prve informacije iz saveza su negativne, jer su klubovi navodno u problemima sa svojim unapred dogovorenim aranžmanima.

Tako bi se vrlo lako moglo desiti da Španija izađe na megdan Srbiji bez Ćavija, Pikea, Inijeste, Fabregasa, Pujola, Ljorentea, Valdesa, Munijaina, Busketsa, Havija Martineza, Andonija Iraole i Tijaga Alakantare. Svih ovih 12 fudbalera su se našli na Del Boskeovom spisku za prethodni prijateljski meč "Crvene furije" koji je igran protiv Venecuele. 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kude Je Taj Nis

    27. april 2012 | 20:49

    xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxa kakav vic:D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA