VELJA BRILJIRA! Stjepanović je novom medaljom obezbedio novu trku u Riju!

Srpski plivač postavio je lični rekord na 100 metara kraul

  • 1

Najbolji plivač Srbije Velimir Stjepanović osvojio je dve medalje prvog dana Svetskog kupa u Dubaiju, a ujedno je isplivao lični rekord na 100m kraul i izborio A Olimpijsku normu u toj disciplini.

Prethodno je za Rio već bio obezbedio norme na 200 i 400m kraul.

Na 100m kraul je bio treći u vremenu 48.86, dok je na 400m kraul postigao drugo vreme, 3:47.75 za izvanrednu srebrnu medalju. Pohod na nova odličja naš olimpijac nastaviće i u subotu, kada će se takmičiti na 200m kraul.

- Ostvario sam A normu za Rio 2016 na 100m, i moram da budem apsolutno zadovoljan trkom. Postavio sam lični rekord. Trka je bila zaista odlična. Na 400m sam bio drugi, plivao sam brže nego pre par dana u Dohi, i kao što sam i govorio i uoči takmičenja, svaka medalja je izuzetan uspeh, usled veoma jake konkurencije - rekao je Stjepanović.

Našem plivaču je medalju uručio i srpski ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, koji se nalazi u zvaničnoj poseti UAE.

- Počastvovan sam što je ministar došao na takmičenje i što je bodrio plivače iz Srbije. Uz srpske zastave na tribinama i naše navijače, osetio sam se kao da plivamo kod kuće - poručio je Velja.

Posle bronze i srebra, Velimiru nedostaje još samo zlato da upotpuni neverovatni vikend u Dubaiju. Šansa je na 200m.

- Nije ništa nemoguće. Verujem da će to biti najbolja trka za mene. Mislim da sam najspremniji da otplivam tu deonicu zaista brzo. Ne želim da stanem na dve osvojene medalje - kaže Stjepanović.

Na Svetskom kupu u Dubaiju takmiči se oko 440 plivača iz 56 zemalja širom sveta, uz 350 takmičara iz lokalnih klubova.

Na medaljama je čestitao i premijier Srbije, Aleksandar Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    7. novembar 2015 | 12:19

    Veljo, svaka ti cast, rasturas sa medaljama. Zasluzeni uspesi se nizu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA