Rosi doktorski odvozio, ali je sramni Markez predao Lorencu titulu! (VIDEO)

Doktor je sa 26. mesta došao čak na 4. ali nije mogao protiv španskog dvojca, koji kao da je imai pakt da se međusobno ne napada

  • 35

Horhe Lorenco je trijumfovao na trci veka u Valensiji i osvojio je titulu po treći put u Moto GP klasi. Ipak, moralni pobednik je svakako Valentino Rosi, koji je odvezao trku koja će se pamtiti celog života.

>>>  Cela Srbija bila uz Doktora u TRCI VEKA! (VIDEO)

Valentino Rosi je dokazao zašto je Doktor moto-sporta! Iako nije osvojio titulu, ova trka će ga zauvek upisati u istoriju Moto GP šampionata.

Doktor je fantastično startovao! Samo u prvom krugu je pretekao čak 10 vozača! Vozio je kao lud, padali su protivnici jedan za drugim. Pitali su se ljudi u tom trenutku čak i ''Šta su mu sipali u motor'', jer je preticao protivnike kao da voze tomose, a ne zveri od motora.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ipak, tako je do polovine trke, kada je Rosi pretekao Dovicioza za 4. mesto. Posle toga nije više mogao, jer mu je vodeća trojka Španaca dalako odmaka dok je on vodio bitku sa vozačima ispod.

Mark Markez je sve razočarao, jer nije ni pokušao da pretekne Lorenca i eventualno ga ugrozi na prvom mestu. Pedrosa je u završnici trke uneo veliku neizvesnost pošto je pokušao da se umeša u borbu za vrh.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Čak je i pretekao protivnika, ali je Markez odmah pretekao svog kolegu iz Honde, dok Lorenca nije čak ni pokušao.

Pogledajte i samu završnicu trke i poslednja dva kruga.

Pratite i kako je tekla sama trka uživo:

Kraj trke: Lorenco prvi prolazi kroz cilj i osvaja titulu! Markez je drugi, Pedrosa treći, a Valentino Rosi četvrti.

Pokušao je Pedrosa da se umeša u borbu za vrh, u jednom momentu je bio i ispred Markeza, ali je ovaj odmah uzvratio i pretekao svog klupskog kolegu.

2. kruga do kraja: Dani Pedrosa se potpuno uključio u bitku za prvo mesto. Lorenco ipak ima prednost i dalje.

6 krugova do kraja: Zaostatak Rosija je čak 15 sekundi. Ne može Doktor da se umeša u borbu za prva tri mesta. Međutim, Dani pedrosa vozi sve brže i očekuje se da u završnici trke bude velika borba za prva tri mesta!

To ostalja šanse i Rosiju, jer mu je potrebno da Lorenco bude na trećoj poziciji.

10 krugova do kraja: Nepromenjeno je stanje među prvom četvoricom. Dve trećine trke je završeno. Pogledajte i kakve su mogućnosti Rosija kada su u pitanju šanse da se domogne titule.

Dakle, potrebno mu je u trenutnoj situaciji da Lorenco bude na trećoj poziciji u slučaju da ostane na četvrtom mestu.

12 krugova do kraja: Mark Markez napada Horhea Lorenca, ali greši prilikom manevra, otišao je preširoko i nije uspeo da ugrozi lidera.

13 krugova do kraja: Rosi čak 11 sekundi zaostaje za vodećom trojkom i biće teško nadoknaditi tu vremensku razliku. Ipak, ono što dodatno može da zakomplikuje čitavu situaciju jeste to što se vodi velika borba za prvo mesto između Markeza i Lorenca. Ipak, vodeći Španac za sada sigurno vozi, a Dani Pedrosa već zaostaje za vodećim dvojcem.

17 krugova do kraja: Pretiče Rosi i Dovicioza novim fantastičnim manevrom! Sada ide na veliku špansku trojku! Prvi koga juri je Dani Pedrosa, zatim Mark Markez, a potom i Horhe Lorenco!

19 krugova do kraja: Rosi pretiče i Aleša Espargaru i sada je na petom mestu! Doktor vozi u skladu sa svojim nadimkom! Sada napada Dovicioza, ostalo je još 18 krugova do kraja!

21 krug do kraja! Novo preticanje Rosija! Doktor je pretekao prvog od braće Espargara! Sada je šesti! 22 kruga do kraja: Lorenco nepogrešivo vozi svoju trku. Rosi je u jurnjavi napravio manju grešku, ali i dalje nastavlja poteru za Havijerom Espargarom.

26 krugova do kraja: Rosi vodi bitku za sedmo mesto koju je na kraju dobio! Pretekao je najpre Bredlija Smita i sledeća meta je bio Petrući, kojeg je brzo zaobišao. Ono što je problem za Rosija jeste što mu vodeći vozači odmiču dok on vodi bitku sa takmičarima.

Andrea Janone je pogrešio i završio trku pošto je pao sa motora.

Horhe Lorenco vozi najbrži krug trke posle trećeg kruga, ali i Rosi žestoko napreduje, već je na 11 mestu! START:

Valentino Rosi je fantastično startovao, pretekao je čak deset vozača u prvom krugu i trenutno je na 15. mestu posle prvog kruga.

PRE TRKE:

Valentino Rosi u Valensiji kreće sa začelja, protiv sebe ima domaću publiku, ali i tu će imati veliku podršku svojih fanova, koji su činili sve da bi mu kazna posle incidenta na trci u Maleziji bila ukinuta.

Do toga ipak nije došlo, pa će popularni Doktor imati nemoguću misiju pred sobom.

Ona će posebno biti teška i zbog toga što će njegov rival Horhe Lorenco u borbi za titulu startovati trku sa pol pozicije.

Rosi ima sedam poena prednosti, ali ukoliko Lorenco bude prvi, Doktor mora da zauzme drugo mesto, kako bi osvojio titulu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    8. novembar 2015 | 14:29

    Kakav je ovo car, idemoooooooo.

  • Vlada

    8. novembar 2015 | 14:08

    On je kralj. Uz tebe smo matori. Gas patos

  • peRFect

    8. novembar 2015 | 16:54

    Време је ВАЛЕ за српски инат!!! Следеће сезоне још јаче!!! РОСИ НАЈВЕЋИ СВИХ ВРЕМЕНА !!! СРБИЈА УЗ РОСИЈА!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA