Partizanove legende se prevrću u grobu: Crno-beli kiksnuli u Jagodini i ispunili Grofu želju (VIDEO)

Aktuelni šampion gubio sa 2:0 do 74. minuta, ali su ipak stigli do boda - 2:2

Sve ono što su generacije Partizanovih fudbalera godinama stvarale, ova ekipa crno-belih uspela je da uništi za samo jednu polusezonu. Još jedna sramna igra u Super ligi, četiri uzastopna meča u gostima bez trijumfa i peti remi u šampionatu. Ovoga puta Jagodina je bila nepremostiva prepreka - 2:2 (2:0).

FK JAGODINA - FK PARTIZAN 2:2

(Nikolić 11, Popović 44 - Božinov 74, Babović 84)

JAGODINA: Đ. Nikolić, Miladinović, Gašić, Filipović, Marković, Martinović, Knežević (Ožegović 48), Frensis, U. Nikolić, Popović (Jerković 73).

Klupa: Tatić, Deletić, Mihailović, Baošić, Ivanović.

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Ćirković, Fabrisio, Bandalovski, Jevtović (Šaponjić 79), Lukić (Ilić 46), Grbić, Babović, Stevanović (Ninković 66), Božinov.

Klupa: Ž. Živković, Glavčić, Trujić, Golubović.

Jagodina koja je do ovog meča postigla samo šest golova i koja bi bila poslednja na tabeli da Spartak nije kažnjen sa četiri boda. Otuda i ne čud bes Partizanovih navijača na kraju prvog poluvremena, kada su svojim fudbalerima uputili oštre reči, a upravi poručili ''Napolje iz Partizana.''

>>> GNEV GROBARA U JAGODINI: Bakljama pokušali da prekinu meč! (VIDEO)

So na ranu jednoj od najlošijih sezona Partizana u 70 godina dugoj istoriji, naneli su Uroš Nikolić i Mladen Popović - golovima koje su postigli u prvom poluvremenu. Golovima kojima su donekle i ispunili želju treneru Crvene zvezde Miodragu Grofu Božoviću.

>>> LAKTOM UDARIO PROTIVNIKA: Pogledajte zbog čega je Partizan ostao sa 10 igrača (VIDEO)

Često je Crnogorac isticao tokom ove jeseni da se o šampionskoj tituli Zvezde može pričati samo ako posle regularnog dela bude 20 poena viška na kontu njegovog tima, a kao da je prizvao toliku razliku. Jer, ona sada iznosi +21 u korist najtrofejnijeg srpskog kluba posle kompletiranog 17. kola.

Strelci za Partizan bili su Valeri Božinov u 74. i Stefan Babović u 84. minutu, ali to ne može opravdati bledu i očajnu partiju crno-belih koji su fudbal igrali samo poslednjih 15 minuta. Uprkos svemu, mogli su i do pobede u 90. minutu, ali Ninković nije bio precizan.

Već na početku meča videlo se da će Partizan teško do pobede pod Đurđevom brdom. Ideja Ljubinka Drulovića da na mesto levog beka stavi Ivana Bandalovskog pokazala se kao katastrofalna. Duvalo je po toj levoj strani tokom prvog poluvremena, pošto je Frensis prečesto probijao. Iz jedne takve sitiacije Jagodina je i povela u 11. minutu. Pomenuti fudbaler je ubacio u peterac, Savković prebacio do Nikolića koji je sa par metara zatresao mrežu Kljajića.

Nastavila je Jagodina sa napadima i ređale su se prilike Savkovića i Gašića. Ne bi bilo iznenađenje da su Ćurani u 35. minutu vodili sa 3:0, a do zasluženog drugog gola su stigli na samom isteku prvog poluvremena. Pre toga, Grbić je zasluženo dobio crveni karton u 41. minutu i ostavio saigrače na cedilu. Udario je laktom protivnika, a Popović je u 44. minutu po drugi put matirao nemoćnog Kljajića.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

To je bio okidač za navijače Partizana koji su odmah bakljadom prekinuli utakmicu. Kao što smo pomenuli, bili su besni. Prozivali su upravu, a predsednik crno-belih Zoran Popović je u tom momentu napustio svečanu ložu.

Vredi pomenuti da to nije bio jedini prekid u prvom poluvremenu, jer je na teren u 14. minutu uleteo pas i zadao veliku galvobolju organizatorima. Slično je viđeno i u 55. minutu samo je u pitanju bila druga rasa. Ipak, taj pas se zadržao na terenu samo nekoliko sekundi.

>>> KOMEDIJA: Pas prekinuo utakmicu Partizana, nisu mogli da ga izbace sa terena (VIDEO)

Da nije bilo one prilike Božinova u 62. minutu, mogli bi slobodno da kažemo da su, do tada, pomenuti psi zadavali veću glavobolju golmanu i defanzivcima Jagodine koji su pokušavali da ih isteraju sa terena. Bugarski napadač je izašao sam ispred Đorđa Nikolića, iskosa sa leve strane, koji je izašao kao pobednik.

Ono što nije uspeo u 62. jeste 12 minuta kasnije. Zaspala je odbrana Jagodine, a Božinov je iskoristio poklon i postigao svoj osmi gol u šampionatu. Mogao je Partizanom napadač u 82. minutu da izjednači rezultat, ali nije imao sreće. Babović je izveo korner, Ćirković pogodio prečku, a odbijenu loptu makazicama sa zemlje Bugarin je poslao pored gola.

Samo četiri minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:2. Odličan udarac Babovića i sve je bilo otvoreno. Tada je usledila prava drama u Jagodini. Najpre je domaći tim imao dve prilike za treći gol, odmah pošto su primili drugi, a ne treba zaboraviti ni šansu Ninkovića u 90. minutu. Kao ni Savkovića u 92. minutu, kada je Kljajić sjajno odbranio.

Remi kojim nisu zadovoljni ni jedni ni drugi. Domaćin, jer je vodio 2:0 i imao igrača više, a Partizan jer je aktuelni šampion i klub koji zaostaje za Zvezdom 21 poen.

Rezultati i strelci:

Rad - Čukarički 0:1

(Ostojić 45)

Jagodina - Partizan 2:2

(Nikolić 10, Popović 44. - Božinov 74, Babović 84)

Crvena zvezda - Metalac 2:0

Borac - Voždovac 1:1

Novi Pazar - Mladost 1:3

OFK Beograd - Radnički Niš 0:2

Spartak - Javor 0:0

Vojvodina - Radnik 2:3

Tabela: Crvena zvezda 47 bodova, Borac 31, Čukarički 29, Radnički 28, Javor 26, Partizan 26, Mladost 23, Vojvodina 22, Voždovac 22, Radnik 20, Novi Pazar 20, Metalac 18, OFK Beograd 15, Rad 13, Jagodina 12, Spartak 8 (-4)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Žika Živac@

    8. novembar 2015 | 19:25

    Jagodinci sramota,partizan ne mozete da pobedite!

  • Ovo je bruka!

    8. novembar 2015 | 19:19

    Da Jagodina ovako lako izgubi bodove protiv timova kao što je Partizan je stvarno bruka za Jagodince.

  • Pedja

    8. novembar 2015 | 19:09

    Partizan ce voditi tesku borbu za opstanak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA